X 
Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

SIS contrazice Kaspersky Lab: Atacurile hacker nu au afectat securitatea națională a Moldovei

17 ian. 2013,, 12:55   Societate
3724 2
Foto: zdnet.com
Pe parcursul ultimilor ani, sistemele informaţionale ale autorităţilor administraţiei publice centrale din Moldova au fost atacate în mai multe rînduri. Acestea însă au fost anihilate prompt și fără a provoca careva prejudicii sau scurgeri de informaţii cu impact asupra securităţii naţionale. Precizarea vine din partea Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS), după ce compania Kaspersky Lab a prezentat, la 14 ianuarie, concluziile unei analize, potrivit căreia Moldova ar fi o potențială victimă a atacurilor hackerilor , relatează NOI.md.

Potrivit SIS, incidente de securitate cu vulnerabilităţi, asemenea celor prezentate în raportul Kaspersky Lab, au fost depistate şi anterior, inclusiv în sistemul informaţional al SIS, cînd hackerii au atacat Centrului Antiterorist al Serviciului. Acestea însă au fost contracarate grație unui larg spectru de măsuri efectuate în acest sens. Totodată, în urma atacurilor cibernetice îndreptate și asupra altor instituții publice, SIS a elaborat un șir de recomandări către utilizatori şi operatori din domeniu privind evitarea scurgerii de informaţii restricţionate.

„Procesul informatizării societăţii noastre, pe lîngă oportunităţi evidente, implică totodată riscuri eminente şi, respectiv, ameninţări asimetrice, specifice securităţii informaţionale a statului”, se mai menționează în comunicatul SIS, care precizează că instituția îşi desfăşoară activitatea inclusiv pe dimensiunea monitorizării spaţiului cibernetic naţional, implicit regional, în vederea asigurării securităţii informaţionale, în strictă conformitate cu legislaţia în domeniu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?