X 
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Echipele mobile ale Serviciului Vamal au reținut în 2012 mărfuri de 5,5 milioane de lei

15 ian. 2013,, 18:13   Societate
3645 0
Foto: publika.md
Pe parcursul anului 2012, echipele mobile ale Serviciului Vamal au realizat 116 reţineri de mărfuri, valoarea cărora a depășit suma de 5,5 milioane de lei. În urma reținerilor, Serviciul Vamal a recalculat drepturi de import de circa 1,2 mil. lei, a aplicat amenzi în sumă de 325 mii lei, precum și au confiscat mărfuri în preț de 300 mii lei, comunică NOI.md, cu referire la Serviciul Vamal.

Unul dintre ultimele cazuri a avut loc recent în nordul țării. Echipa mobilă „Nord” a Serviciului Vamal a stopat în apropierea satului Criva, raionul Briceni, un automobil de model „Opel Combo”, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean originar din Edineț. În urma efectuării percheziției vehiculului, în compartimentul marfar şi în locuri special amenajate în podeaua şi acoperişul acestuia au fost depistate peste 90 de denumiri de mărfuri de uz casnic, produse cosmetice, produse alimentare, bijuterii și altele.

Șoferul nu deţinea nici un act de provenienţă sau de însoţire a mărfurilor, declarînd că le-a procurat la o piaţă din Cernăuţi, Ucraina, pentru a le comercializa ulterior în Moldova. Atît lotul de mărfuri, cît şi mijlocul de transport, au fost reţinute şi transmise Biroului vamal Briceni în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor asupra cazului dat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?