X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Primăria, pretura şi poliţia sînt acuzate de complicitate şi corupţie

14 ian. 2013,, 19:00   Societate
5081 1
Foto : noi.md
Un grup de cetăţeni a pichetat, astăzi, sediul preturei sectorului Buiucani, cerînd explicaţii vizavi de neexecutarea deciziei primarului privind anularea autorizaţiei la construcţia şi demolarea restaurantului care se construieşte în gradina publică Ştefan cel Mare. Una din participanţii la acţiunea de protest, Maia laguta, consideră că pretura tergiversează intenţionat demolarea construcţiei. „Pe 24 decembrie, Primăria a dispus demolarea construcţiei, însă pînă în prezent nu s-a făcut nimic. În parc nu a fost făcută ordine, chiar dacă mîine este ziua de naştere a lui Eminescu. Mai mult, pe 26 decembrie, firma de construcţie a turnat beton deasupra fundamentului”, a menţionat Laguta.

În opinia protestatarilor, Primăria susţine în secret construcţia ilegală.

„Primăria, pretura şi poliţia au primit mită şi s-au înţeles între ei, iar acum nu vor să întoarcă banii. Între ei a fost o înţelegere, or, pentru a turna beton trebuie de cumpărat pe toată lumea”, a declarat Iurie Draniceru, unul din protestatari.

La rîndul său, pretorul sectorului Buiucani, Valeriu Nemerenco, a declarat, în cadrul întrevederii cu protestatarii, că construcţia se află în proces de demolare.

„Imediat după decizia Primăriei noi am început demolarea. Deja au fost demolate gardul, cablurile electrice şi restul. A mai rămas doar fundamentul, însă din cauza condiţiilor meteorologice am fost nevoiţi să sistăm temporar lucrările”, a menţionat Nemerenco.

Pretorul a promis că obiectul va fi demolat integral după ce va fi găsită tehnica necesară şi se va încălzi un pic.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?