X 
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4021

Marian Lupu: „I-am sugerat lui Zubco și Recean să demisioneze pe durata anchetei”

14 ian. 2013,, 11:15   Politică
4067 4
Foto: noi.md
„În legătură cu cazul tragic care a avut loc în Pădurea Domnească din raionul Fălești, în urma căreia a decedat un om, i-am sugerat procurorului general Valeriu Zubco să se autosuspende pe durata anchetei”. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Marian Lupu, și a fost făcută acum cîteva minute în cadrul unui briefing de presă, informează NOI.md.

Lupu a declarat că a avut o întrevedere, dimineață, cu Valeriu Zubco. „Am considerat că trebuie să aflu și versiunea oficială a procurorului. Informația care mi-a fost prezentată mi-a părut destul de relevantă și credibilă”, a specificat el.

Totodată, președintele Parlamentului a spus că inițiativa de a-i propune lui Zubco să demisioneze pe durata anchetei va contribui „la eliminarea speculațiilor, iar ancheta va avea un caracter obiectiv”.

De asemenea, el a adăugat că ancheta paralelă a Ministerului de Interne este relevantă și a sugerat că și ministrul MAI, Dorin Recean, ar trebui să demisioneze pe durata anchetei pentru ca aceasta să se desfășoare obiectiv.

Lupu a spus că a venit abia acum cu declarații pe marginea acestui caz, deoarece nu a avut posibilitatea să se pronunțe mai devreme. El a făcut un apel către politicieni și întreaga clasă politică: ”Invit la încetarea imediată a tentativelor de a obține dividende politice pe seama cazului morții unei ființe umane”, a conchis Lupu.

La final, acesta a transmis condoleanțe familiei îndoliate a lui Sorin Paciu și a spus că pledează „pentru efectuarea întocmai a actului justiției. Cei vinovați trebuie să răspundă”.

Marian Lupu nu a dorit să răspundă la întrebările presei. El a spus că mai multe detalii va oferi după ședința consiliului AIE, care va avea loc azi la ora 15:00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?