X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Conectările neautorizate reprezintă principalele ilegalități din domeniul comunicațiilor, în anul 2012

11 ian. 2013,, 17:53   Societate
3786 0
Foto: tverigrad.ru
În anul 2012, cele mai frecvente încălcări în domeniul comunicaţiilor au fost conectarea sau admiterea conectării neautorizate la reţelele de comunicaţii electronice, furnizarea neautorizată a serviciilor de comunicaţii electronice, utilizarea fără licenţă şi/sau fără permis tehnic a frecvenţelor/canalelor radio, nerespectarea termenului de informare prealabilă a utilizatorilor finali privind modificarea condiţiilor de furnizare a serviciilor şi neonorarea de către furnizori a obligaţiilor contractuale.

Acestea sînt datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI), oferite Agenţiei "Infotag".

Pe parcursul anului trecut, ANRCETI a efectuat 142 de controale ale activităţii furnizorilor de reţele şi servicii de comunicaţii electronice, dintre care 103 au fost controale planificate şi 39 – inopinate, arată un raport al ANRCETI privind acţiunile sale de control şi monitorizare, desfăşurate în anul trecut. Comparativ cu anul 2011, numărul total al controalelor s-a redus cu 17%. Cele mai multe controale planificate (101) au avut ca scop verificarea gradului de respectare de către furnizori a prevederilor actelor legislative şi normative din domeniul comunicaţiilor electronice. În urma controalelor, ANRCETI a întocmit şi a remis instanţei de judecată pentru examinare în fond 22 de procese-verbale privind contravenţiile în domeniul comunicaţiilor electronice şi tehnologia informaţiei, dintre care 13 vizează persoane fizice şi nouă – persoane juridice, inclusiv şapte – furnizori de reţele şi servicii de comunicaţii electronice.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?