Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Recean și-a prezentat diploma de master

11 ian. 2013,, 12:01   Societate
5336 0
Foto : publika.md
Ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean a adus dovezi că în perioada anilor 1998-2000 şi-a obţinut studiile masterale la filiala din Belgia a „Newport University”, USA.

Dorin Recean nu s-a arătat mirat de „insinuările” lui Sergiu Mocanu, menţionînd că se aşteaptă şi în continuare la diferite atacuri care „să încerce să deplaseze accentele”.

Potrivit ministrului, oportunitatea de a obţine diploma de master în administrarea afacerilor (Master of Business Administration) a apărut în anul 1998, graţie programului Agenţiei naţionale pentru Restructurarea Întreprinderilor şi Asistenţă (ARIA), lansat de Guvernul Republicii Moldova şi Banca Mondială. „Programul a fost plătit parţial de către ARIA, parţial de către noi. Am studiat doi ani împreună cu colegii mei, iar în Republica Moldova, astăzi, există cred că aproape 200 de colegi de ai mei. Majoritatea din ei sînt bine poziţionaţi, sînt bine cunoscuţi în instituţii, în întreprinderi, în afaceri mai mici, mai mari, inclusiv în întreprinderi de stat”, a spus Recean.

Cît ţine de declaraţiile liderului mişcării „Antimafie”, potrivit căruia Recean şi-ar fi procurat diploma la piaţa „Calea Basarabiei” din capitală, ministrul a menţionat că era şi de aşteptat. „Noi acum trecem printr-o perioadă foarte dificilă pentru Ministerul Afacerilor Interne. De ce? Pentru că-n următoarele trei luni avem de făcut un lucru extraordinar de mare. Este evident că vom afecta foarte şi foarte multe interese, oameni care exploatau sistemul, din interior şi din afară”, a mai spus ministrul de Interne, adăugînd că este pregătit, şi-a pregătit familia, şi nu se va lăsa distras de astfel de insinuări.

Cu toate acestea, potrivit informațiilor oferite de moldnews.md, programul instituției de învățămînt care i-a eliberat diploma lui Dorin Recean, "nu a fost aprobat de nici o altă autoritate, iar însăși universitatea nu este acreditată nici de Departamentul Învățămîntului al SUA, nici de Consiliul pentru Acreditare Învățămîntul Superior al SUA. Mai mult decît atît, doar un singur student la drept la universitatea respectivă a reușit să treacă examenul de stat pentru confirmarea gradului, iar în 2008, guvernul mexican a inclus instituția în "lista neagră".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?