Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4028

Serviciul Vamal îşi schimbă repetat poziţia faţă de „captura record de ţigări de contrabandă”

9 ian. 2013,, 17:40   Societate
5280 3
Foto : realitatea.net
Cele „aproximativ 200 de mii de pachete de ţigări”, reţinute pe 5 ianuarie la postul vamal „Leuşeni-Albiţa”, s-au dovedit a fi doar 107 300 de pachete. Serviciul Vamal şi-a schimbat relatarea despre „captura record de ţigări de contrabandă”, menţionînd că se examinează și o versiune precum că țigările de contrabandă transportate din Ucraina ar fi contrafăcute, iar mărcile de acciz – falsificate, comunică NOI.md.

Deşi, iniţial, Serviciul de presă al Serviciului Vamal a informat despre o captură record de ţigări de contrabandă, valoarea cărora pe piaţa neagră a Uniunii Europene s-ar estima la circa un milion de euro, astăzi, instituţia şi-a schimbat relatarea. Astfel, pe 5 ianuarie, la Leuşeni ar fi fost reţinut un camion cu doar 107,3 mii pachete de ţigări şi anume: 17 350 pachete Marlboro Gold cu timbre de acciz ucrainean, 11 850 pachete Marlboro Lights cu timbre de acciz rusesc şi 78 100 pachete Classic Imperial Red Line şi Blue Line cu timbre de acciz moldovenesc.

Tot astăzi, Serviciul Vamal a mai emis încă o declaraţie, potrivit căreia expertiza preliminară al betonului turnat deasupra construcției în care au fost tăinuite țigările ar indica că acesta a fost turnat cu cel puțin o lună în urmă, adică pînă la intrarea autocamionului pe teritoriul Republicii Moldova. Ceea ce ar demonstra, în opinia Serviciului Vamal, că țigările nu au putut fi încărcate și tăinuite în plita de beton pe teritoriul Republicii Moldova.

Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală pentru „contrabandă”. Conform legislaţiei în vigoare, ţigările au fost reţinute, iar cei doi şoferi, cetăţeni ai Poloniei, cu vîrste de 38 şi 44 ani au, fost arestaţi pentru elucidarea tuturor circumstanţelor acestui caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?