Transnistria stiri: 1399
Preşedintele stiri: 4052

Fost poliţist riscă să ajungă pe şase ani la puşcărie

3 ian. 2013,, 11:22   Societate
3014 0
Foto : noi.md
Un fost poliţist din Nisporeni riscă între doi și șase ani de pușcărie, fiind acuzat de intimidarea psihologică, agresarea fizică și aplicarea violenței împotriva unui tînăr din aceiași localitate. Acțiunile polițistului au fost calificate ca depășire a atribuțiilor de serviciu, fapt pentru care va compărea în fața instanţei de judecată, relatează NOI.md.

Potrivit procurorilor, în luna octombrie 2011, sub pretextul chestionării despre o presupusă maltratare a bunelului său, poliţistul a vizitat victima în unitatea militară în care acesta îşi îndeplinea serviciul militar, iar profitînd de faptul că nu sînt văzuți, polițistul l-a intimidat psihologic, aplicîndu-i lovituri peste diferite părţi ale corpului. O lună mai tîrziu, văzînd victima într-un microbuz de rută, fără vreun temei legal, acesta a coborît și escortat victima la Comisariatul de Poliție, unde preț de jumătate de oră l-a ținut încătuşat de o uşă metalică.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, poliţistul a depus cerere şi a fost eliberat din funcţie. Pentru acțiunile sale acesta urmează a fi judecat, fapt pentru care, pe lîngă termenul de detenție, riscă a fi privat și de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de pînă la cinci ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?