Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

Veste bună pentru americani: Prăpastia fiscală a fost prevenită

3 ian. 2013,, 11:15   Externe
2642 0
Foto: rtv.net
Camera Reprezentanţilor a aprobat proiectul de lege pentru prevenirea prăpastiei fiscale şi a intrării în vigoare a unor majorări de taxe şi reduceri bugetare. Asta după ce anterior, documentul a fost susţinut de către Senat. Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a salutat acordul la care a ajuns administraţia sa şi republicanii din Senat.

"Datorită votului democraţilor şi republicanilor din Congres voi semna o lege care măreşte rata de impozitare pentru cei mai bogaţi doi la sută dintre americani şi care previne creşterea taxelor pentru clasa mijlocie, ceea ce ar fi aruncat economia ţării în recesiune", a declarat Obama.

Potrivit documentului, taxele nu vor fi majorate pentru americanii care cîştigă sub 400.000 de dolari. Iniţial, democraţii doreau ca subiecţii prevederilor să fie cei care cîştigă anual 250 de mii de dolari. Mai mult, textul de lege presupune amînarea cu două luni a reducerilor bugetare.

"Prăpastia fiscală" este o combinaţie între creşterea taxelor şi reducerea cheltuielilor. Exista pericolul ca majorarea plăţilor, însoţită de reducerea masivă a cheltuielilor, să-i afecteze pe 98 la sută dintre americani. Potrivit experţilor, lipsa unui acord în acest sens ar fi aruncat economia americană în recesiune.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?