Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Zaharova a numit retorica SUA a Marii Britanii privind Ucraina drept o propagandă de război

14 feb. 2022,, 08:14   Externe
2084 2

Retorica agresivă a Statelor Unite și a Marii Britanii în jurul situației din Ucraina este o propagandă clasică de război, care este interzisă de Pactul internațional privind drepturile civile și politice, adoptat de Adunarea Generală a ONU în 1966, relatează Noi.md.

Despre acest lucru a scris duminică reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, pe canalul său Telegram.

"Ceea ce vedem acum este o propagandă a războiului în forma sa cea mai pură. Retorica agresivă acoperă furnizarea de arme Ucrainei, desfășurarea instructorilor militari acolo, desfășurarea exercițiilor militare NATO în apropierea frontierelor rusești și crearea infrastructurii ofensive de arme combinate a statelor occidentale", a subliniat diplomatul.
Zaharova a reamintit că propaganda războiului a fost interzisă de Pactul internațional privind drepturile civile și politice, adoptat prin Rezoluția 2200 A (XXI) a Adunării Generale a ONU la 16 decembrie 1966.

Cu toate acestea, a declarat ea, "Washingtonul și Londra au fost întotdeauna loiale principalului principiu - mîinile trebuie să fie dezlegate. Diplomatul a subliniat că Statele Unite și Marea Britanie și-au acceptat obligațiile în temeiul Pactului cu rezerve.

"Articolul 20 [din pact] nu împuternicesc Statele Unite și nu necesită acțiuni legislative sau alte măsuri din partea Statelor Unite care ar restricționa dreptul la libertatea de exprimare și de întrunire, garantat de Constituția și legile Statelor Unite”. O rezervă similară face și Marea Britanie: "Guvernul Regatului Unit interpretează articolul 20 în conformitate cu drepturile acordate de articolele 19 și 21 din Pact și, adoptînd actele normative cu privire la probleme de importanță practică în interesul ordinii publice (ordre public), el își rezervă dreptul de a nu introduce niciun act legislativ suplimentar. Regatul Unit își rezervă, de asemenea, același drept cu privire la fiecare dintre teritoriile sale dependente", a spus Zaharova.


După cum a menționat Zaharova, Pactul a fost adoptat în punctul culminant al Războiului Rece pentru a "îndepărta omenirea de abisul la care retorica militară a țărilor NATO a împins-o în acei ani". Acum, a continuat diplomatul, Washingtonul și Londra "au scos din ascunzătorile lor un instrument pe care l-au păstrat timp de o jumătate de secol" și "îl flutură ca un baston, susținînd isteria controlată prin intermediul holdigurile media CNN, Bloomberg, tabloidele britanice, influențînd opinia publică din țările lor".

"Totul este pregătit pentru ca mîna Washingtonului să apese butonul inventat de Secretarul de Stat american Hillary Clinton "Supraîncărcare", a concluzionat ea.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?