Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

REŢETA ZILEI: Iahnie de vinete

4 sep. 2022,, 18:30   Externe
2695 0

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii sau rondele cu grosimea 0,5-0,7 cm, se pun pentru 10-15 minute în uncrop, apoi sub o greutate pentru 25-30 minute. Se presară cu sare şi piper, se trec prin faină şi se prăjesc. Ceapa se taie fidea, se prăjeşte în ulei. Roşiile se curăţă de pieliţă, de seminţe şi se taie feliuţe. într-o tigaie unsă cu unt se pun vinetele, roşiile, ceapa, se adaugă puţină sare, piper, o foaie de dafin. Se toarnă un amestec din ou bătut, smîntînă, faină prăjită (sare după gust). Se presară cu brînza, amestecată cu pesmeţi. Brînza poate fi înlocuită cu caşcaval tare. Se coace în cuptor.

Ingrediente: • 4-5 vinete,
• 5-6 roşii,
• 2-3 cepe,
• 3-4 căţei de usturoi,
• 1 lingură de făină,
• 2 ouă,
• ½ pahar smântână,
• 2 linguri de verdeaţă tăiată,
• 1 lingură de brînză dată prin răzătoare,
• 1 lingură de pesmeţi,
• ½ lingură de unt,
• 1/3 pahar ulei,
• sare,
• piper negru măcinat,
• foi de dafin.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?