Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

REŢETA ZILEI: Iahnie de fasole cu sos de roşii

16 iul. 2023,, 18:30   Externe
2282 0

Mod de preparare:

Fasolea se alege şi se spală în cîteva ape. Se pune la muiat în apă rece pentru cîteva ore (de la 3 până la 8). Apoi se pune la foc şi se fierbe până este gata. Ceapa se taie cubuleţe mici şi se rumeneşte. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se dau prin răzătoare. Fasolea se amestecă cu ceapa prăjită, sosul de ro­şii se toarnă deasupra. Se adaugă sare, piper şi se înăbuşă. La urmă se adaugă verdeaţa şi usturoiul pisat. Fasolea nu trebuie să fie fiartă prea tare. Dacă s-a folosit ulei, fasolea se ser­veşte rece, iar dacă ceapa s-a prăjit cu slănină, atunci se serveşte fierbinte.

Ingrediente:

  • 2 pahare de fasole albă,
  • 2-3 cepe,
  • 2 linguri de ulei (sau 100 g slănină),
  • 2-3 roşii (sau 1 lingură de pastă),
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată.

Reamintim că informații amănunțite despre bucatele și băuturile tradiţionale moldovenești, istoria și cultura vinului la moldoveni, tradiţii şi inovaţii în alimentaţia moldovenilor, produse pentru sănătate, reţete culinare, bucate de sărbătoare, bucate mănăstireşti, bucate de post, conserve de casă și secretele bucătăriei moldovenești pot fi aflate la compartimentul «Bucătăria» a proiectului moldovenii.md.

0
1
0
2
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?