Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

În Turcia a avut loc un nou cutremur

20 mar. 12:30   Externe
3699 0

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs în provincia turcă Yalova, la o distanță de aproximativ 50 de kilometri de Istanbul, pagube nu au fost raportate, a informat miercuri Autoritatea pentru lichidarea urmărilor dezastrelor (AFAD).

Cutremurul cu magnitudinea 3,5 s-a produs în jurul orei locale 09, epicentrul fiind la o adîncime de aproximativ 9 kilometri în Marea Marmara, relatează ria.ru.

La rîndul lor, seismologii de la Observatorul Kandilli au anunțat că epicentrul se afla la o adîncime de aproximativ 4 kilometri și au estimat magnitudinea la 3,7.

Deocamdată nu au fost raportate pagube. Presa turcă a relatat că seismul a fost resimțit în unele regiuni ale Istanbulului.

Potrivit calculelor primăriei din Istanbul, în cazul unui cutremur cu magnitudinea 7,5 grade, în oraș se vor prăbuși cel puțin 90 de mii de clădiri, iar aproximativ 4,5 milioane de cetățeni ar putea avea nevoie de locuințe temporare. Companiile de asigurări se așteaptă ca pagubele provocate de cutremur să depășească 325 de miliarde de dolari.


Una dintre ramurile faliei Anatoliene de Nord trece în Marea Marmara exact pe coasta Istanbulului. Oamenii de știință prognozează un cutremur puternic cu magnitudinea de peste 7 grade în Istanbul și în regiunea Mării Marmara, consecințele economice vor fi resimțite de întreaga Turcie, a declarat anterior pentru RIA Novosti, Haluk Eyidogan, profesor de seismologie și membru al Consiliului oamenilor de știință pentru cutremure din cadrul primăriei orașului Istanbul. Istanbulul asigură 35 la sută din PIB-ul țării, a menționat el.

1
0
0
5
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?