Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce să nu încălzeşti niciodată la cuptorul cu microunde

11 sep. 2022,, 01:00   Externe
2215 0

Dacă eviţi să introduci în cuptorul cu microunde recipiente de plastic, metal sau folie de aluminiu, trebuie să ştii şi ce alimente pot deveni toxice atunci cînd sînt reîncălzite în cuptorul cu microunde.

Acum aproximativ 30 de ani, americanii au devenit dependenţi de încălzirea rapidă a hranei în cuptorul cu microunde. În prezent, generaţiile mai tinere din întreaga lume nici nu-şi pot imagina să facă floricele de porumb fără acest aparat, transmite adevarul.ro.

Totuşi, mulţi dintre noi folosesc incorect cuptorul cu microunde pentru a reîncălzi diverse alimente. Un cuptor cu microunde nu găteşte alimentele în mod egal, ceea ce înseamnă că bacteriile prezente în alimentele reîncălzite pot supravieţui.

Pentru a evita riscurile, nu folosi cuptorul cu microunde pentru a găti sau încălzi anumite alimente. Află aici ce riscuri sînt dacă încălzeşti anumite alimente în cuptorul cu microunde.

Ouăle fierte

Atunci cînd un ou fiert este gătit la cuptorul cu microunde, umezeala din interior creează o acumulare de abur, ca într-o oală sub presiune în miniatură, pînă la punctul în care oul poate exploda. Este posibil ca oul să nu se spargă în cuptor, în te pregăteşti să-l mănînci. Pentru a evita aceasta, taie-l în bucăţi mici înainte de a-l reîncălzi sau, mai bine, evită să-l introduceţi în cuptorul cu microunde.

Carnea procesată


Aceasta poate conţine substanţe chimice şi conservanţi care le extind durata de valabilitate. Din păcate, microundele înrăutăţesc efectele acestor substanţe asupra sănătăţii tale. Prin consumarea de carne procesată încălzită la microunde ne putem expune, fără să ştim, la colesterol oxidat prin procesul de încălzire. Oxidarea colesterolului a fost legată de dezvoltarea bolilor coronariene.

Orezul

Orezul încălzit la microunde poate duce uneori la intoxicaţii alimentare, din cauza unei probleme care implică prezenţa unei bacterii foarte rezistente numită Bacillus cereus. Căldura ucide această bacterie, dar poate să producă spori toxici şi rezistenţi la căldură. O serie de studii confirmă faptul că, odată ce orezul iese din cuptorul cu microunde şi este lăsat la temperatura camerei, sporii pe care este posibil să-i fi dezvoltat se pot înmulţi şi pot cauza intoxicaţii alimentare dacă îl consumi. Mediul umed al orezului cald îl face un teren ideal de reproducere. Intoxicaţia se manifestă adesea prin diaree, greaţă şi vărsături. Pentru a evita orezul contaminat, încălzeşte-l pînă ajunge aproape de punctul de fierbere, apoi menţine-l cald.

Varza, sfecla sau spanacul

Dacă vrei să păstrezi pentru o altă masă ce a rămas dintr-un preparat cu varză, sfeclă sau spanac, reîncălzeşte-l într-un cuptor obişnut, mai degrabă decît într-unul cu microunde. Atunci cînd sînt puse în cuptorul cu microunde, nitraţii naturali se pot transforma în nitrozamine, care pot fi cancerigene.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?