X 
Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4011

Au fost numite scenariile posibile pentru dezvoltarea situației în Ucraina

25 aug. 2022,, 16:30   Externe
2958 0

Jurnalistul The Guardian Dan Sabbagh a enumerat cinci scenarii posibile pentru evoluția situației din Ucraina în următoarele șase luni. Acestea au fost expuse în articolul său publicat într-un ziar britanic.

Conflict atonic

Potrivit primului scenariu, conflictul din Ucraina se va prelungi cel puțin încă un an, dar intensitatea acestuia va scădea. Potrivit autorului articolului, Ucraina intenționează să returneze teritoriile pierdute, în timp ce în Rusia, dimpotrivă, se bazează pe slăbirea în continuare a inamicului, inclusiv în vederea iernii care se apropie. În același timp, jurnalistul notează că ambele părți i se par „epuizate în lupte”.

Contraofensivă ineficientă

A doua prognoză vine din lipsa de fonduri și capacități ale Kievului pentru o contraofensivă eficientă. Potrivit lui Sabbagh, forțele armate ucrainene au ales o strategie de lovituri cu rachete cu rază lungă de acțiune și sabotaj în spate, dar este puțin probabil ca acest lucru să ducă la capitularea așezărilor ocupate de armata rusă, ceea ce unii oficiali ucraineni au sperat.

Menținerea pozițiilor


În cel de-al treilea scenariu, Rusia va continua să avanseze cu lovituri masive de artilerie, dar se va concentra pe menținerea progresului înregistrat și pe deținerea teritoriilor ocupate ale Ucrainei. Jurnalistul a sugerat că o astfel de strategie ar putea fi aleasă datorită eficienței sale și a necesității de a minimiza pierderea de personal.

Criza de iarna

Potrivit observatorului, iarna va accelera declanșarea unei noi crize în Ucraina. El a citat o evaluare a unui reprezentant al uneia dintre organizațiile umanitare, potrivit căreia sezonul rece ar putea duce la un nou val de migrație și probabila ieșire a două milioane de refugiați în Europa. Sabbagh a subliniat, de asemenea, că Occidentul ar putea suferi și de pe urma creșterii costurilor la energie. În același timp, el și-a exprimat părerea că primăvara viitoare ar putea fi „timpul unui nou atac”.

Sau totul, sau nimic

Vorbind despre cel de-al cincilea scenariu, jurnalistul a sugerat ca țările occidentale să decidă dacă să conducă Ucraina la victorie sau pur și simplu să o ajute să rămînă pe linia de plutire. El a menționat că sprijinul lor nu acoperă nevoile de arme ale Kievului și a subliniat, de asemenea, deficitul bugetar lunar al republicii de cinci miliarde de dolari, ceea ce nu permite autorităților ucrainene să se ocupe cu succes nici măcar de sarcini umanitare.

Privire din Rusia

Pe 24 august, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a explicat de ce armata rusă a decis totuşi să încetinească ritmul ofensivei în timpul unei operaţiuni speciale în Ucraina. Potrivit acestuia, aceasta a fost o decizie conștientă, care s-a datorat dorinței de a minimiza victimele în rîndul civililor. Totodată, șeful departamentului a subliniat că în teritoriile luate sub control, Forțele Armate Ruse oferă asistență umanitară, precum și reface infrastructura și sistemele de susținere a vieții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?