X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nou sprijin pentru producătorii de struguri de masă din Moldova

27 feb. 21:45   Economie
1542 0

Sectorul strugurilor de masă din Republica Moldova va primi sprijin prin intermediul inițiativei „One Country One Priority Product” (OCOP), condusă la nivel global de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO).

Un proiect de asistență tehnică, evaluat la 350.000 de dolari a fost semnat astăzi de viceprim-ministrul, Vladimir Bolea, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, și reprezentantul FAO în Republica Moldova, Raimund Jehle, comunică moldpres.

La evenimentul de semnare ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, a subliniat că această colaborare cu FAO, se aliniază perfect cu angajamentul Guvernului în promovarea practicilor agricole inovatoare și sustenabile. „Implementarea acestui acord va ajuta Guvernul să îmbunătățească întregul lanț valoric al sectorului strugurilor pentru masă, promovînd o agricultură inteligentă, sustenabilă și rezistentă la schimbările climatice, alături de diversificarea piețelor locale și consolidarea capacităților de export. sînt încrezător că expertiza FAO va fi utilă producătorilor de struguri pentru masă la scară mică, care vor putea învăța și aplica noi tehnologii și instrumente pentru a-și crește producția și vînzările”, a declarat oficialul.

Reprezentantului de țară al FAO, Raimund Jehle, a menționat că „acest sprijin are menirea de a răspunde provocărilor imediate și oferă o bază solidă pentru sporirea rezilienței și rentabilității sectorului de struguri de masă”.

„Această inițiativă este parte din cadrul de Priorități Regionale ale FAO, avînd ca scop dezvoltarea fermierilor mici, fermelor de familie și fermierilor tineri”, a opinat Jehle.


Inițiativa OCOP permite statelor să evidențieze și să stimuleze dezvoltarea lanțurilor valorice pentru Produse Agricole Speciale care se disting prin calități unice, denominație geografică, practici agricole, care fac parte din patrimoniul cultural sau au un potențial care nu este totalmente valorificat.

În Republica Moldova producție anuală de struguri este de peste 130.000 de tone - dintre care 60% sînt tradițional exportate.

2
0
1
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?