Eurovision stiri: 519
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1386
Preşedintele stiri: 4014

Drumurile din capitală continuă să fie reparate

31 oct. 2022,, 16:45   Capitala
1831 0

Pe parcursul săptămînii trecute, au fost realizate diverse lucrări de întreținere și reparație a drumurilor publice municipale.

Astfel, ÎM Regia „Exdrupo" a desfășurat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de 8,5 mii m², iar 4,8 mii m² au fost realizate frezări pe carosabil, pregătindu-se pentru aplicarea asfaltului în săptămîna curentă.

Cel mai mare volum de lucrări a fost realizat pe str. Socoleni, unde a fost finalizată asfaltarea carosabilului, tot aici urmînd a fi aplicat și marcajul rutier. Anterior, au fost reparate și trotuarele.

Pe străzile Acad. A. Saharov și Dumitru Rîșcanu au fost finalizate lucrările de amenajare a trotuarelor și au fost inițiate lucrările de frezare a învelișului asfaltic uzat de pe carosabil, care urmează a fi reabilitat în totalitate.

Acțiuni de pregătire (frezare) pentru reabilitarea carosabilului sînt desfășurate și pe str. Ion Neculce, lucrările la partea pietonală fiind deja pe final.


Alte lucrări de întreținere au fost îndeplinite pe străzile: Sarmizegetusa, bd. Dacia, str. Tiraspol, str. Uzinelor, dar și pe traseul Chișinău-Budești.

Pe str. Ion Neculce unde sînt reabilitate trotuarele, au continuat și lucrările de montare a bordurilor, după care va urma schimbarea învelișului asfaltic pe tot carosabilul.

În perioada de referință s-a intervenit și la reparația sistemului pluvial, fiind reparate 57 elemente de canalizare pluvială, în timp ce 323 guri de captare a apelor au fost curățate de reziduuri.

În același timp, pentru asigurarea securității în trafic, au fost reparate 58 de indicatoare rutiere, majoritatea acestora fiind anterior vandalizate, iar în alte 66 de cazuri au fost instalate obiective noi.

Mai mult, săptămîna trecută a fost aplicat marcaj rutier transversal (insule de refugiu, săgeți) pe o suprafață de 600 m², pe bd. Renașterii Naționale, str. Tudor Vladimirescu, str. Bogdan Voievod, str. Muncești și str. Albișoara.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?