Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Cum să reduceți numărul de accidente care implică transportul public

2 iul. 2023,, 13:06 (reactualizat 3 iul. 2023,, 03:20)   Capitala
3643 0

Accidentele rutiere cu implicarea transportului public sînt tot mai frecvente.

Pentru a diminua numărul în creștere al acestora, Inspectoratul Național de Securitate Publică (INSP) a organizat un instructaj pentru mai mulți șoferi de troleibuz. Ei au fost informați și despre noile reguli de circulație care intră în vigoare de la 6 iulie, transmite Noi.md cu referire la moldova1.md

Cu toate că nu au fost implicați în accidente la locul de muncă, șoferii de la Parcul Urban de Troleibuze nr. 1 spun că sînt mereu atenți în trafic, iar orice instruire este binevenită.

„Eu cred că sancțiunile care vor fi aplicate sînt foarte la timp și ar trebui să fie și mai mari. Eu am și mașina mea personală și la volan la troleibuz. Patru ochi merge, și în urmă și în stînga și în dreapta și înainte”, consideră Gheorghe Gavrilița, șef de rută.

Colegul său, Alexandru Cebotari, șef de rută, e de părerea că o informație adăugătoare nu e niciodată în plus.


„În funcția mea intră toată vremea să instruim șoferii, să îi punem la curent cu legile noi, cu regulile noi. Toată vremea îi supraveghem și totodată îi și instruim.”

Alături de agenții INSP au fost și doi polițiști juniori.

„Am trimis un mesaj șoferilor să fie atenți. Mă uit în dreapta și apoi în stînga. Mă cobor de pe bicicletă și trotinetă”, explică Adelina Munteanu, polițist junior.

„Le-am spus șoferilor să fie atenți cînd merg la volan. Prima, mă uit în stînga și apoi în dreapta. Nu trebuie să ne uităm în telefon”, spune Adelina Bodarev, colega sa.

Potrivit Inspectoratului Național de Securitate Publică, de la începutul anului, au fost înregistrate 37 de accidente rutiere cu implicarea transportului public urban de pasageri.

Alexei Grosu, șef adjunct al INSP, afirmă că, în topul accidentelor și încălcărilor, persistă, de obicei, neacordarea priorității și viteza excesivă.

„Și, ca urmare, avem aceste cifre. De o lună de zile, avem deja înregistrate șapte cazuri de deces cu implicarea minorilor. Ne propunem să desfășurăm mai multe activități de informare”, subliniază Alexei Grosu.

Reamintim că anterior că Noi.md a lansat proiectul Drum BOOM. Eroii programului Drum BOOM sînt șoferii, pietonii și utilizatorii drumurilor. Echipa Drum BOOM este în drum pe străzile capitalei noastre, prezentînd realitățile orașului, evedențiind „excelenții” și „perdanții” culturii conducerii automobilului. Faceți cunoștință cu o mulțime de lucruri noi și utile în timpul conducerii. Împreună vom spori bunătatea și înțelegerea reciprocă între șoferi și pietoni, încurajîndu-i cu cadouri din partea partenerilor programului.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?