Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Calea Ucrainei este inacceptabilă pentru Moldova. Opinie

4 aug. 2021,, 11:30   Politică
4323 9

Moldova are propriile interese, propriile probleme și trebuie să aibă propriul drum, propria misiune. Ea trebuie să prietenească cu toți și să facă tot posibilul pentru a promova interesele cetățenilor săi. Autoritățile țării trebuie să urmeze o politică înțeleaptă și să nu se grăbească în tranșeele jucătorilor geopolitici și să ducă o luptă cu Rusia, care ce nu este în avantajul nostru.

Această opinie a fost exprimată de către fostul deputat din partea Partidului Socialiștilor, liderul mișcării naționale "Voievod", Nicolae Pascaru, vorbind în cadrul emisiunii "Interviu exclusiv" cu Nina Dimoglo, transmite Noi.md.

El a reamintit că Moldova va trebui în curînd să negocieze cu Rusia cu privire la noile contracte la gaze și prețul "la combustibilului albastru" și, în general, în lume au loc în prezent multe procese interesante.

"Moldova nu trebuie să participe nici măcar cu țările vecine la vre-o politică comună împotriva Rusiei, pentru că fiecare țară are propriile relații individuale și propria misiune diplomatică cu diferiți actori geopolitici. Moldova trebuie să-și facă temele și să încerce să-și construiască propriile relații normale cu Rusia", a spus Nicolae Pascaru.

El a atras atenția asupra greșelilor foștilor lideri ai diferitelor partide care au mizat pe unul dintre jucătorii geopolitici.


"Dacă ne amintim de guvernarea Partidului Democrat și a lui Vladimir Plahotniuc, ei au fost niște vasali ai misiunilor diplomatice occidentale, jucînd împotriva Rusiei și vedem cum s-a încheiat totul. Moldova are propriile interese. Noi nu avem vre-un proiect special. Nu avem voie să aderăm la Uniunea Europeană, avem probleme cu Tiraspolul, probleme interne. Să construim un fel de Uniune Eurasiatică, de asemenea, este greu avînd în vedere ceea ce se întîmplă în Ucraina. Moldova trebuie să aibă propriul drum, propria misiune. Trebuie să fim prieteni cu toată lumea și să facem tot posibilul în interesul cetățenilor țării. Avem nevoie de o politică înțeleaptă. Nu este în interesul nostru să ne grăbim în tranșeele jucătorilor geopolitici și să începem toată această bătălie. Apoi, vor ieși din nou aceste complexe la contradicțiile noastre despre relațiile cu Tiraspolul și ar putea exista o frustrare politică. Prețul gazului va crește și nimănui nu-i va fi mai ușor de la acest lucru. De asemenea, putem pierde ocazia de a exporta produsele noastre în Rusia!", a spus fostul deputat din partea Partidului Socialiștilor, liderul Mișcării Naționale "Voievod". În opinia sa, relațiile Republicii Moldova cu Rusia ar trebui să fie bune și de prietenie.

"Rusia este un actor geopolitic serios și un partener strategic al Moldovei. Putem construi relații și cu alți parteneri, dar trebuie să jucăm deschis. Moldova nu trebuie să se implice în lupte politice cu Rusia. Calea Ucrainei este inacceptabilă pentru Moldova. Ucraina a pierdut teritorii, nu a purtat negocieri directe cu Rusia, dar a implicat în treburile sale avocați geopolitici, curatorii, iar acest vasalitate politică nu dă rezultate. Vladimir Zelensky și Partidului ”Slujitorul Poporului” care îl susține au deja ratinguri slabe. Bula speranței oamenilor se sparge. În Moldova, mult va depinde de înțelepciunea politică a autorităților, care au nevoie de mai puțini curatori internaționali, trebuie să gîndească cu capul loc și să facă ceea ce este necesar pentru țara noastră și pentru cetățenii ei", a spus Nicolae Pascaru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?