Transnistria stiri: 1395
Preşedintele stiri: 4036

Amprenta ministrului apărării a fost falsificată

1 oct. 2016,, 01:36   Externe
4933 0

Foto: agora.md

Hacker-ul Jan Krissler a demonstrat că poate falsifica amprentele ministrului german al apărării. Pentru acest lucru el are nevoie doar de o serie de fotografii la rezoluție mare, relatează playtech.ro


Demonstrația a fost făcută în cadrul evenimentului Chaos Communication Congress, o întâlnire a hackerilor organizată anual în Germania. Acesta s-a folosit de un program numit VeriFinger și de cîteva fotografii realizate din apropierea ministrului. Una dintre imagini a fost obținută dintr-un comunicat de presă și una a fost realizată cu camera personală.
De asemenea în cadrul evenimentului a fost prezentată o metodă și mai interesantă, numită ”corneal keylogger”. Acesta este utilizată de hackeri atunci când aceștia vor să obțină parolele unui utilizator, având acces doar la camera de pe telefonul său mobil. Astfel, pentru a-și îndeplini obiectivul, un hacker analizează imaginile reflectate în ochii victimelor. Totul fiind posibil grație camerelor performante implementate pe smartphone-urile de top.
Multe persoane sunt încrezute că amprentele sînt drept măsuri de siguranță mai de încredere decât parolele. Cu toate acestea, dacă sunt furate, parolele pot fi schimbate oricând, pe când în cazul amprentelor, victimele nu au prea multe soluții.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?