Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Ungaria va acorda Moldovei un credit în valoare de 61 mil. euro

13 sep. 2016,, 15:45   Economie
3493 3
Венгрия предоставит Молдове кредит в 61 млн. евро на укрепление торговых отношений
Foto: gov.md

Ungaria va acorda Republicii Moldova un credit în valoare de 61 de milioane de euro pentru consolidarea relaţiilor comerciale între întreprinderile şi agenţii economici din cele două ţări.


Anunțul a fostfăcut marţi, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău, de către ministrul Afacerilor Externe şi Comerţului al Ungariei, Péter Szijjártó.

El a dat asigurări că Ungaria va continua cooperarea cu Republica Moldova, în special, în domeniul farmaceutic, în agricultură şi în economie.

"Ungaria susţine în totalitate Moldova pe calea integrării europene şi se bucură că Foaia de parcurs a măsurilor prioritare pentru implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE este executată la nivelul de 90%", a spus Péter Szijjártó.

Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Galbur, a menţionat că Guvernul şi Parlamentul Moldovei îşi pot concentra eforturile în momente dificile, fapt pe care îl demonstrează realizarea prevederilor Foii de parcurs.

"Vom obţine aplicarea în practică a tuturor prevederilor din Foaia de parcurs, pentru ca în baza rezultatelor să avem dreptul de a beneficia pe deplin de asistenţa financiară din partea partenerilor europeni", a spus el.

În cadrul vizitei, şeful diplomaţiei ungare va avea întrevederi cu preşedintele ţării, Nicolae Timofti, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, prim-ministrul, Pavel Filip, precum şi cu viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Octavian Calmîc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?