X 
Transnistria stiri: 1438
Preşedintele stiri: 4042

Boțan consideră că PAS și-a întărit pozițiile în urma localelor

21 noi. 2023,, 08:30   Politică
4312 3

Rezultatele alegerilor locale care tocmai s-au încheiat arată o întărire vizibilă a pozițiilor partidului aflat la guvernare - PAS, care a reușit să își mărească numărul de primari.

Declarația a fost făcută de directorul ADEPT, Igor Boțan în cadrul ediției de luni, 20 noiembrie, a emisiunii „Новая неделя” de la TV8. Boțan spune că PSRM, în schimb, a rămas fără 25% din primarii pe care i-a avut pînă acum.

„Față de alegerile locale anterioare, PAS și-a îmbunătățit semnificativ pozițiile. Au luat de aproape de două ori mai multe mandate decît acum patru ani. Atunci au mers în campanie electorală împreună cu „Platforma DA”, blocul ACUM. Au o creștere destul de bună”, a menționat Boțan în cadrul emisiunii.

„Partidul Socialiștilor a pierdut aproximativ un sfert din mandatele de primar. Cel mai trist pentru ei este că au pierdut aproape jumătate din primarii din Găgăuzia și o treime din Taraclia. Aceste zone votează de regulă cu socialiștii. Acest lucru ar trebui să-i alerteze”, a mai declarat Igor Botan.

În urma celor două tururi de alegeri locale, organizate în ultimele două săptămîni, PAS a obținut cele mai multe mandate de primar din țară - 291. Totuși, PAS nu a reușit să obțină o majoritate încrezătoare în niciunul dintre raioane, deși în multe dintre ele a ocupat primul loc la alegerile pentru consiliile locale. De asemenea, PAS a pierdut Primăria Capitalei în fața lui Ion Ceban de la MAN, dar și orașul Bălți, unde alegerile au fost cîștigate după turul doi de Alexandr Petkov de la Partidul Nostru.

5
2
0
3
36

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?