COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Stare de urgență în stînga Nistrului

Stare de urgență în stînga Nistrului

Liderul de la Tiraspol a decretat stare de urgență în regiunea transnistreană, în legătură cu răspîndirea infecției cu Covid-19. Cu toate acestea, informații oficiale despre eventuale cazuri suspecte sau confirmate, administrația din stînga Nistrului nu oferă.

Anunțul a fost făcut în această seară de către administrația de la Tiraspol. Liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret prin care a emis stare de urgență în stînga Nistrului.

Starea de urgență a fost decretată pentru 19 zile.


Documentul prevede, printre altele, să fie instalată carantina și să fie desfășurate ample măsuri de dezinfectare;

Să fie interzisă intrarea cetățenilor străini pe teritoriul regiunii, cu excepția diplomaților, membrilor organizațiilor internaționale.

Cetățenii sînt obligați să îndeplinească formulare speciale la ieșirea din regiune, iar cei reveniți, să stea în regim de autoizolare timp de 14 zile, sub monitorizarea medicilor.

Se interzic manifestațiile publice și se închid instituțiile din domeniul serviciilor, cum ar fi restaurantele, saloanele de frumusețe, centre de distracții, cinematografe, teatre.

Decretul va intra în vigoare în mai puțin de 6 ore, însă informații oficiale despre eventuali suspecți su infectați cu Covid-19 nu există.

Site-urile oficiale din stînga Nistrului publică doar numere de telefoane ale „liniilor fierbinți” la care oamenii se pot informa despre coronavirus. De asemenea, locuitorii regiunii sînt îndemnați să anunțe la linia fierbinte despre cetățeni reveniți din străinătate, suspectați de coronavirus și care nu respectă regimul de autoizolare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load