COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Mulți cetățeni transnistreni din Rusia vor să se întoarcă acasă

Mulți cetățeni transnistreni din Rusia vor să se întoarcă acasă

Mulți cetățeni transnistreni din Rusia vor să se întoarcă acasă, transmite Noi.md.

Acest lucru a fost declarat în cadrul întrevederii dintre liderul din Transnistria, Vadim Krasnoselski, cu personalul Reprezentanței Transnistriei la Moscova care a avut loc în capitala Rusiei, discutînd și cu compatrioții care locuiesc în Rusia.

După cum s-a menționat, la Reprezentanța Transnistriei în Moscova deseori se adresează cetățeni din Transnistria care, din mai multe motive locuiesc în Rusia, dar ar dori să se întoarcă acasă în Transnistria.


Angajații Reprezentanței informează compatrioții despre evenimentele care au loc Transnistria, ce se întîmplă în domeniul social, economic și altele, ce profesii sînt solicitate în regiune și ce programe sociale există pentru a sprijini populația.

„În decurs de doi ani și jumătate, au fost create peste zece mii de locuri de muncă. În Transnistria există mai mult de cinci mii de locuri vacante în diferite specialități. Oricine poate veni să lucreze pe teritoriul republicii noastre. Există unele probleme, dar aceste probleme sînt acasă, iar acasă și aerul, și însuși pămîntul ne va ajuta. Există familia, casa, condiții normale de muncă, condiții normale de trai, limba maternă, legăturile proprii. Este greu să le schimbi chiar și cu condițiile din Federația Rusă", a spus Vadim Krasnoselski.

Reprezentanța Transnistriei la Moscova și-a început activitatea în ianuarie 2019. În această perioadă, aici s-au adresat aproximativ șapte sute de oameni - cetățeni transnistreni care locuiesc sau se află temporar pe teritoriul Federației Ruse.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load