TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

La Ministerul rus de Externe s-a discutat despre reglementarea transnistreană

La Ministerul rus de Externe s-a discutat despre reglementarea transnistreană

În cadrul unei vizite de lucru la Moscova, delegația transnistreană, în frunte cu liderul autoproclamatei Republici Moldovenești Nistrene, Vadim Krasnoselski, a avut la Ministerul Afacerilor Externe al Federației Ruse o întrevedere cu ministrul adjunct al Afacerilor Externe al Federației Ruse, Andrei Rudenco.

La întrevedere, de asemenea, au participat ministrul Afacerilor Externe al autoproclamatei RMN, Vitalie Ignatiev, directorul Departamentului II al țărilor CSI al MAE rus, Alexei Polișciuk și ambasadorul pe misiuni speciale a MAE al Rusiei, Serghei Gubarev, transmite Noi.md.


Potrivit serviciului de presă al liderului transnistrean, în cadrul întrevederii, interlocutorii au făcut schimb de opinii cu privire la o gamă largă de probleme de actualitate privind situația actuală în procesul de negociere dintre Transnistria și Republica Moldova și au vorbit despre relațiile bilaterale ruso-transnistrene.

În special, părțile au discutat despre rezultatele rundei „Întlniri permanente...” desfășurată la Bratislava în formatul „5+2”, accentul fiind pus pe perspectivele ulterioare pentru un dialog internațional privind problemele discutate în cadrul acestei întîlniri. Participanții la întrevedere au convenit asupra necesității de a continua un dialog pragmatic și productiv, contribuind la punerea în aplicare a acordurilor încheiate anterior și la soluționarea problemelor actuale. În acest context, părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la conferința informală din Bavaria, în cadrul căreia se așteaptă continuarea discuțiilor începute în Bratislava.

În cadrul discuției, o atenție deosebită a fost acordată dezvoltării contactelor ruso-transnistrene. Vadim Krasnoselski a atras atenția asupra obținerii cetățeniei Federației Ruse de către locuitorii din Transnistria. Liderul Transnistriei și-a exprimat opinia privind necesitatea urgentă de a revizui barierele legislative care împiedică dobîndirea cetățeniei de către compatrioții transnistreni, în special cei născuți după 26 decembrie 1991.

Vadim Krasnoselski a exprimat cîteva propuneri ale părții transnistrene privind dezvoltarea interacțiunii socio-umanitare. În special, el a atras atenția asupra inițiativelor privind utilizarea capitalului matern al Federației Ruse pe teritoriul Transnistriei și asupra acordării către cetățenii din Transnistria a polițelor de asigurare medicală a Federației Ruse pentru utilizarea lor ulterioară pe teritoriul Rusiei.

La finalul întrevederii, interlocutorii au apreciat înalt dinamica și caracterul constructiv al contactelor bilaterale și au convenit să continue cooperarea în toate problemele actuale.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load