COVID-19 în MOLDOVA

În Transnistria a fost lansat un mecanism de efectuare a analizei PCR contra plată

În Transnistria a fost lansat un mecanism de efectuare a analizei PCR contra plată

Începînd cu 1 august, în Transnistria a fost lansat un mecanism de efectuare a analizei PCR contra plată.

Potrivit deciziei Sediului operațional, acum la intrarea în regiune la punctele de trecere, în afară de completarea cărții epidemiologice, persoanele primesc și o notă în care este explicată procedura de efectuare a testării contra plată. Acest lucru este deosebit de important pentru cei care doresc să facă testul din cont propriu pentru a-și cunoaște cît mai repede "statutul" și a nu se afla în auto-izolare.

Regulamentul oferă, de asemenea, cetățenilor posibilitatea de a prezenta la punctul de trecere certificatul testului PCR în laboratoarele străine. În același timp, certificatul este valabil timp de 72 de ore din data emiterii acestuia. În cazul unui rezultat negativ, persoana nu este obligată să respecte carantina.


Potrivit Sediului operațional, pe parcursul ultimelor două zile, în instituțiile medicale din Transnistria s-au adresat deja circa 30 de persoane care doresc să treacă testarea PCR și să evite izolarea la domiciliu timp de 14 zile. Adresele și numerele de telefon ale instituțiilor medicale, unde poate fi efectuată analiza, sînt indicate în nota emisă la frontieră. Este necesară o înregistrare preliminară.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load