TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primul centru de sortare și ambalare a fructelor, deschis în Găgăuzia

Primul centru de sortare și ambalare a fructelor, deschis în Găgăuzia

În Găgăuzia a apărut primul centru de sortare și ambalare a fructelor.

Potrivit portalului EastFruit, Biyaz Salkim a devenit prima întreprindere agricolă din Autonomie, care şi-a dotat centrul logistic cu o linie de calibrare / ambalare a prunelor și a strugurilor cu sprijinul proiectului USAID / APM „Agricultură competitivă în Moldova”, transmite Noi.md.


În acest an, Biyaz Salkim, cu sprijinul proiectului Agricultură competitivă în Moldova, USAID / APM a devenit prima întreprindere agricolă din Găgăuzia care și-a dotat centrul logistic cu o linie de calibrare / ambalare pentru prune și struguri. Pentru a confirma calitatea fructelor produse pentru viitorii parteneri-cumpărători din străinătate, compania a început să implementeze standardul GLOBALG.A.P. și intenționează să obțină certificatul corespunzător deja în anul viitor.

„Nu avem altă alegere decît să ne concentrăm pe tehnologii moderne intensive pentru producerea de fructe de înaltă calitate și competitive pe orice piață”, spune Vera Yabanji, directorul Biyaz Salkim. Din acest motiv, Biyaz Salkim a construit și un depozit frigorific cu o capacitate de aproximativ 600 de tone de fructe.

O preocupare majoră pentru orice producător de fructe, inclusiv Biyaz Salkim, este accesul la apa de irigare. Sudul țării este adesea lovit de secetă și are foarte puține surse de apă potrivită pentru irigații. O altă problemă acută este lipsa specialiștilor calificați, în special tineri.

Pentru a conferi dinamism și o aromă națională strălucitoare activităților sale, Biyaz Salkim („Salcîmul Alb” tradus din limba găgăuză) intenționează să organizeze un festival tradițional în timpul înfloririi salcîmului în regiune.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load