TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Posibilitățile investiționale ale Găgăuziei au fost prezentate în Turcia

Posibilitățile investiționale ale Găgăuziei au fost prezentate în Turcia

Posibilitățile investiționale ale Găgăuziei au fost prezentate în Turcia, la camera de Comerț și Industrie din regiunea Sakaria.

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah a anunțat despre acest lucru pe pagina sa de socializare, menționînd că la întrevederea cu delegația găgăuză, în fruntea căreia ea se afla, în Sakaria, s-au adunat reprezentanți ai businessului mare din regiune Sakaria, mulți dintre care își desfășoară activitatea pe teritoriul zonei industriale, transmite Noi.md.


Antreprenorii turci au prezentat informații despre posibilitățile economice ale autonomiei în sudul Moldovei și avantajele pentru antreprenorii străini care sînt gata să investească în Găgăuzia.

A fost subliniată prezența zonelor industriale cu statut de zonă economică liberă, amplasarea geografică convenabilă a Găgăuziei, rețeaua largă de comunicații auto și feroviare, accesul la Marea Neagră prin portul fluvial.

S-a vorbit despre faptul că în Găgăuzia funcționează cu succes un șir de întreprinderi străine, printre care și cele cu capital turcesc.

Legislația regiunii prevede acordarea de ajutor businessului sub formă de subvenții investiționale și sprijin administrativ.

Bașcanul i-a invitat pe reprezentanții mediului de afaceri să participe la Forumul Investițional anual în vederea examinării detaliate a specificului regiunii.

Șeful Găgăuziei, în cadrul vizitei sale în Turcia, este însoțit de ambasadorul Moldovei, Dmitrii Croitor. Din delegație fac parte deputații Parlamentului Moldovei, Ivanna Chescal, președintele Societății de prietenie moldo-turcă, Rafet Chescal, primarul satului Cazaclia, Anatol Uzun.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load