Pentru ce a votat bașcanul Găgăuziei?

Pentru ce a votat bașcanul Găgăuziei?

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, la alegerile locale generale de astăzi din Republica Moldova a votat pentru continuarea schimbărilor pozitive, transmite Noi.md.


La secția de votare din Comrat, situată în incinta liceului D.Mavrodi, bașcanul a venit împreună cu mama sa.


Împreună cu ceilați votanți, Irina Vlah a stat la coadă și, după verificarea datelor personale, a primit buletinele de vot pentru alegerea viitorul primar și candidaților în consiliul municipal Comrat.


După ce a votat, bașcanul a recunoscut că a venit la votare cu o „dispoziție pozitivă”.


„Această campanie electorală, spre deosebire de cele anterioare, s-a desfășurat calm, fără excese. E puțin surprinzător numărul mare de candidați pentru funcția consilieri municipali. Cred că acest fapt vorbește despre activitatea sporită a locuitorilor din Comrat și despre crearea unor condiții egale pentru toți candidații care au participat în cursa electorală”, a spus bașcanul.


Ea a menționat, de asemenea, că a votat pentru „continuarea schimbărilor pozitive în Comrat și în întreaga autonomie găgăuză”.


„Comitetul executiv își propune să continue ritmul înalt al dezvoltării socio-economice a Găgăuziei. Și pentru aceasta avem nevoie de un corp profesional în primărie. Sînt sigură că locuitorii autonomiei vor face alegerea corectă”, a adăugat Irina Vlah.


Pe 20 octombrie, în Gagauzia, sînt aleși primarii din 3 orașe, 23 de sate și 368 de consilieri locali.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load