În sudul Moldovei a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă

În sudul Moldovei a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă

În raionul Comrat a fost deschis un nou punct de asistență medicală urgentă. Acesta va deservi locuitorii din Avdarma și din alte sate din apropiere, transmite Noi.md.


Avdarma nu a fost ales întîmplător pentru a deschide noul centru de salvare în sudul țării. Acum doi ani, spre sat a fost construit un drum de acces din beton. Dintr-un punct mort, Avdarma s-a transformat într-un sat de tranzit cu o poziție geografică favorabilă.


„Noul centru va deservi trei sate. Este vorba despre Avdarma, Chiriet-Lunga și Ferapontievca. Timpul de sosire a asistenței medicale urgente la chemare în aceste localități va fi redus semnificativ", a spus Victoria Dragoi, șefa stației de asistență medicală urgentă din raionul Comrat.


Mai devreme, în sat deja funcționa un echipaj de asistență medicală urgentă, care era întreținut din sursele patronilor. A fost nevoie de mai mult de doi ani pentru a convinge Ministerul Sănătății să deschidă un punct complet.


„Cererea pentru deschiderea unui punct de asistență medicală urgentă în Avdarm a venit din partea sătenilor înșiși. Deși nu imediat, dar am reușit să o îndeplinim. Asistența medicală de înaltă calitate pentru locuitorii Găgăuziei este o prioritate absolută a Comitetului Executiv”, a declarat în cadrul ceremoniei bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.


În punctul de asistență medicală urgentă din satul Avdarma lucrează 13 angajați. Cîteva echipaje vor fi de serviciu 24 de ore pe zi. Pe lîngă transportul existent, instituția a primit alte două mașini noi.


Repararea spațiului pentru necesitățile stației de asistență medicală urgentă din satul Avdarma a costat 3 milioane de lei. Aceste fonduri au fost alocate din bugetul regional și cel local.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load