COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În Găgăuzia a fost lansat programul de dezvoltare a apiculturii

În Găgăuzia a fost lansat programul de dezvoltare a apiculturii

În Găgăuzia a fost dat startul programului de dezvoltare a apiculturii PADAM, care prevede alocarea de granturi pentru apicultorii începători și promovarea în procesul de reorganizare a acestei ramuri în conformitate cu standardele internaționale.

Acordul de lansare la Comrat a proiectului, finanțat de Uniunea Europeană, a fost semnat de bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, și șeful Asociației Obștești Green Nations, Denis Cernomoreț, transmite gagauzinfo.md.

Documentul prevede cooperarea Organizației Green Nations cu autoritățile autonomiei în vederea îmbunătățirii competitivității producției fabricate în Găgăuzia.


"Programul european de dezvoltare a apiculturii va permite susținerea apicultorilor din regiune, crearea unor relații de parteneriat între ei, conlucrarea și contribuirea la comercializarea organizată a mierii", a menționat șeful Green Nations, Denis Cernomoreț.

Programul de dezvoltare a apiculturii este conceput pentru 5 ani. Bașcanul Găgăuziei a menționat că apicultura este o activitate tradițională pe teritoriul localităților din autonomie. Cu toate acestea, pentru ca această industrie să fie mai durabilă și mai profitabilă, trebuie de susținut producătorii.

"Apicultura în Găgăuzia este de cele mai multe ori o afacere de familie. Programul prevede legalizarea antreprenorilor care se ocupă cu producerea mierii, construcția de laboratoare. Este vorba și despre acordarea unor granturi, despre ambalarea și certificarea produselor. Sper că programul va permite apiculturii din Găgăuzia să iasă la un nou nivel", a spus Irina Vlah.

Programul european de dezvoltare a apiculturii va fi implementat pe teritoriul a șapte regiuni ale Republicii Moldova.

Potrivit conducătorului Asociației Green Nations, proiectul prevede instruirea apicultorilor și acordarea de granturi pentru crearea afacerilor.

Șeful Găgăuziei l-a însărcinat pe șeful Direcției APK a Găgăuziei, Andrei Dimitroglo, să informeze toate persoanele interesate despre lansarea proiectului de susținere a apiculturii.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load