COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

De ce este necesară inaugurarea Consulatului turc la Comrat

De ce este necesară inaugurarea Consulatului turc la Comrat

Șefa Găgăuziei, Irina Vlah, și ambasadorul Republicii Turciei în Moldova, Gürol Sökmensüer, au susținut o întrevedere de lucru, în cadrul căreia a fost examinat un șir de chestiuni importante. Părțile au abordat, în special, unele aspecte ce țin de deschiderea Consulatului Turciei la Comrat.

S-a menționat că în prezent au loc lucrările de pregătire și amenajare a sediului Consulatului. Reprezentanța diplomatică se prevede să fie inaugurată în viitorul apropiat.

Bașcanul a specificat că conducerea autonomiei a stabilit legături strînse cu consulul Turciei care a preluat funcția în luna martie curent.


Părțile s-au axat pe etapele de realizare a proiectelor curente în Găgăuzia, cele mai mari fiind construcția unui complex sportiv, a unui colegiu industrial, precum și alimentarea cu apă a orașului Vulcănești.

Bașcanul și ambasadorul Turciei au efectuat un schimb de opinii pe marginea altor subiecte actuale, convenind asupra continuării dialogului în toate direcțiile.

Totodată experții se întreabă de ce Turcia are nevoie de consulate în această regiune și dacă aici au mai rămas interese nerealizate prin intermediul Ambasadei Turciei la Chișinău.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load