TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bașcanul i-a felicitat pe locuitorii Comratului cu Hramul orașului

Bașcanul i-a felicitat pe locuitorii Comratului cu Hramul orașului

Principala sărbătoare ortodoxă din Comrat - hramul Catedralei Sf. Ioan Botezătorul - este sărbătorită astăzi în capitala Găgăuziei. Luni în Comrat este declarată zi liberă și, de aceea, sute de locuitori s-au adunat dis de dimineață la biserică.

Liturghia de sărbătoare în biserică a fost ținută de Episcopul de Comrat și Cahul Anatolie, precum și de Episcopul Nicodim, Episcopul de Edineț și Briceni.


Biserica din Comrat a fost fondată în 1840. În anii de guvernare sovietică, biserica din Comrat nu a funcționat. Templul și-a reluat activitatea în 1989.
Conform tradiției, liturghia divină în cinstea hramului bisericii a avut loc în trei limbi - rusă, găgăuză și moldovenească.

Enoriașilor s-au alăturat și primele persoane din autonomie – bașcanul Irina Vlah, președintele Adunării Naționale a Găgăuziei, Vladimir Kîssa și primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov.

După slujbă, bașcanul Găgăuziei Irina Vlah a felicitat locuitorii Comratului. Șeful autonomiei a subliniat că în fiecare an se schimbă nu numai fața orașului, ci și biserica.

„Pe locuitorii Găgăuziei i-a unit fost întotdeauna credința ortodoxă. În astfel de sărbători, noi mereu ne adunăm pentru a sărbători hramul bisericii. Orașul se schimbă, se schimbă și biserica. Vreau să le urez tuturor locuitorilor capitalei noastre pace și prosperitate”, a spus șefa Găgăuziei.
Președintele Adunării Naționale, Vladimir Kîssa a adresat felicitări tuturor lui celor care poartă numele Ion.

„Astăzi, toți cei care poartă numele Ion sărbătoresc ziua îngerului lor. Vreau să le urez multă sănătate și să mulțumesc Episcopilor pentru frumoasa liturghie”, a spus Kîssa.

Primarul municipiului Comrat, Serghei Anastasov, le-a mulțumit locuitorilor din Comrat pentru susținerea inițiativelor conducerii orașului.

„Schimbările din oraș nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut sprijinul dvs. Vreau să le urez tuturor locuitorilor orașului pace și bunătate”, s-a adresat primarul enoriașilor.

Cu ocazia acestei sărbători, Episcopul de Comrat și Cahul a înmînat distincții ale eparhiei unor locuitori ai municipiului Comrat.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load