Uzina suedeză de asamblare a motoarelor – prima întreprindere Volvo Cars care nu afectează clima

Uzina suedeză de asamblare a motoarelor – prima întreprindere Volvo Cars care nu afectează clima

Începând cu 1 ianuarie 2018, uzina de asamblare a motoarelor Volvo Cars din orașul suedez Skovde a trecut la  sistemele de încălzire care folosesc surse regenerabile de energie și a devenit prima întreprindere a companiei care nu are un impact asupra climei.   


Noul statut al acestei întreprinderi este un pas important în realizarea strategiei Volvo Cars de trecere globală a tuturor întreprinderilor sale la un regim ce nu dăunează climei, către 2025. Este una dintre primele întreprinderi de acest fel în Europa.   


„Pe moment prioritatea noastră este sporirea eficienței energetice. Următorul pas va fi obținerea energiei necesare din surse regenerabile, spune Javier Varela, vicepreședinte-senior în producere și logistică Volvo Cars. Modernizarea acestei uzine face parte din acțiunile noastre globale de minimizare a impactului asupra mediului. Ne bucură că suntem lideri printre producătorii auto în problemele trecerii la producerea neutră pentru climă”. 


Noul acord dintre   Volvo Cars și furnizorul local garantează că sursa de energie pentru aprovizionarea cu căldură a uzinei date va fi  arderea deșeurilor, a biomasei și a biocombustibilului, produse din materii reciclabile.  Din a. 2008 capacitățile de producere de aici , ca și de la alte întreprinderi ale companiei,  deja folosesc energia produsă cu utilizarea resurselor regenerabile.   


„Poate fi mândră întreprinderea, dar și compania Volvo Cars de această  noutate, spune Stuart Templar, director dezvoltare durabilă Volvo Cars. Grija pentru mediul ambiant  este una dintre valorile de bază. De rând cu electrificarea tuturor automobilelor Volvo, din 2019, întreprinderile fără impact asupra climei vor reduce considerabil  urma de carbon și vor  contribui la preîntâmpinarea schimbării globale a climei”.


Volvo Cars caută permanent noi căi de atingere a scopurilor propuse pentru a.2025 . Astfel, în a. 2016 la uzina din Belgia a fost prezentat sistemul centralizat de aprovizionare cu apă, grație căruia s-a reușit reducerea cu 40 % a emanațiilor de CO2 în atmosferă, ceea ce este egal cu  15 000 tone СО2 per an.


„Vom continua să lucrăm în această direcție cu furnizorii din toată lumea, pentru a asigura trecerea întreprinderilor noastre la sursele regenerabile de energie”, a promis Javier Varela.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load