COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Tesla a devenit cel mai scump producător auto din lume

Tesla a devenit cel mai scump producător auto din lume

Preţul acţiunilor producătorului de maşini electrice Tesla a atins pentru prima dată miercuri 1.000 de dolari, ceea ce înseamnă că firma a întrecut acum Toyota în capitalizarea de piaţă şi este cel mai valoros constructor de automobile din lume.

Acest lucru vine în condiţiile în care cel puţin 6 angajaţi Tesla au fost testaţi pozitivi cu COVID-19 după ce CEO-ul Elon Musk a repornit fabrica din California, iniţial cu încălcarea restricţiilor impuse de autorităţi, transmite zf.ro.

Un angajat al fabricii de panouri solare de la Tesla's Buffalo, New York, a dovedit, de asemenea, pozitiv COVID-19 după redeschiderea acestei instalaţii, după cum a anunţat The Verge.


Compania tocmai a început livrările pentru al cincilea său model, SUV-ul Model Y, care este de aşteptat să devină la fel de popular sau chiar mai popular decît sedanul Model 3.

Preţul acţiunilor Tesla a trecut de 900 de dolari în februarie, din cauza vînzărilor record în 2019 şi optimismului legat de rezultatele noii sale fabrici de vehicule în China. Însă preţul a scăzut în martie, pe fondul general de reducere a pieţei bursiere la răspîndirea coronavirusului în Statele Unite.

Preţul acţiunilor companiei s-a majorat din martie, ceea ce nu este chiar o surpriză, deoarece piaţa bursieră creşte în general. Însă avîntul recent al Tesla, în special în această săptămînă, poate avea de-a face cu creşterea vînzărilor de maşini noi din China, de anunţul lui Musk că Tesla Semi va intra în producţie şi despre noile evoluţii ale zonei de baterii. De asemenea, preţul acţiunilor a fost consolidat de reuşita SpaceX, prima rachetă privată care a dus oameni în spaţiu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load