Nissan și NASA extind activitatea de cercetare în domeniul șofatului autonom

Nissan și NASA extind activitatea de cercetare în domeniul șofatului autonom

În cadrul  expoziției internaționale de electronică  CES 2018 compania Nissan North America, Inc. (filiala Nissan Motor Co. Ltd. în SUA) a anunțat despre încheierea unui contract  cu Centrul de cercetare  NASA Ames, din California.


Tema contractului – colaborarea în domeniul  cercetărilor științifice  și elaborarea tehnologiilor  pentru viitoarele servicii cu utilizarea sistemelor de șofare autonomă , precum și demonstrarea acestora în acțiune.  O astfel de înnoire a condițiilor de colaborare   Nissan – NASA se bazează pe succesele obținute și determină noile dimensiuni de activitate pentru a.  2019.


 Conform condițiilor planului cincinal de activitate în comun,  specialiștii Centrului de   Nissan și cei de la NASA Ames au lucrat împreună asupra dezvoltării sistemelor șofatului autonom pentru automobile. În ianuarie,   2017 la expoziții electroniicii de larg consum și  CES din Las Vegas,    Nissan a prezentat tehnologia SAM (Nissan Seamless Autonomous Mobility). Este o platformă nouă de administrare a parcurilor auto, dotate cu sistemele șofatului autonom , creată în baza elaborărilor  NASA. La această etapă de colaborare   Nisan și NASA vor dezvolta succesul obținut, perfecționând sistemul   SAM.   Nissan și NASA vor testa SAM până a-l implementa în uz.   


«Am creat SAM în baza tehnologiei NASA, elaborate pentru dirijarea ATV-urilor interplanetare, care se mișcă pe terenuri imprevizibile  , – a spus Maarten Sierhuis, directorul centrului de cercetare Nissan. – avem scopul să folosim  SAM, să ajutăm alte instituții la integrarea  sigură a parcurilor auto în mediul urban imprevizibil.  Aasemen4ea parcuri ar putea servi, spre exemplu, la închirierea automobilelor pe post de transport public sau pentru servicii logistice și de livrare. Etapa finală a contractului nostru  ne va permite să ne apropiem  de acest scop și să testăm  SAM în condiții de lucru pe străzile publice ».


«Una dintre sarcinile strategice NASA – utilizarea tehnologiilor elaborate pentru realizarea misiunii și programelor  NASA, în anexe comerciale și sociale cu o utilizare mai largă  ,- declară Eugene Tu, directorul centrului  NASA Ames. – Utilizarea elaborărilor NASA în sfera  tehnicii robotizate pentru  accelerarea implementării serviciilor mobile   – este un exemplu perfect al faptului că acțiuni importante pentru  valorificarea cosmosului pot fi utilizate în tehnologiile Avansate aici, pe Terra  ».


Colaborarea cu NASA este parte componentă a caietului de sarcini   Nissan în ce privește evoluția strategiei comerciale și tehnologice  Nissan Intelligent Mobility. Acesta unește  trei direcții de activitate asupra inovațiilor : Intelligent Drive, , Intelligent Power, Intelligent Integration. Sistemul SAM este un jalon important  în dezvoltarea  Nissan Intelligent Integration, deoarece creează infrastructura pentru integrarea sigură și optimă a serviciilor de mobilitate autonomă în mediul urban existent.  


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load