COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Coreenii au inventat o modalitate de a alimenta mașinile electrice în 5 minute

Coreenii au inventat o modalitate de a alimenta mașinile electrice în 5 minute

De la bateriile pe grafit la cele pe siliciu, și apoi, în timpul testului - la o substanță obținută din siliciu, ulei, amidon și apă. Datorită acestei invenții, mașinile electrice pot fi încărcate timp de cîteva minute.

Inginerii coreeni au prezentat cea mai recentă tehnologie cu care mașinile electrice pot fi încărcate pînă la 80 la sută în doar cinci minute, scrie ACS Publications.

Potrivit experților, soluția de a spori capacitatea tuturor sistemelor de stocare a energiei în vehiculele electrice de cîteva ori „se afla la suprafață”.

„Dar, din anumite motive, nimeni nu a făcut acest lucru mai devreme”, au spus dezvoltatorii.


De menționat că astăzi multe mașini electrice au baterii cu un anod de grafit care nu dispun de o capacitate mare atunci cînd e vorba despre alimentarea mașinii. Oamenii de știință din Coreea sugerează trecerea de la bateriile de grafit la cele de siliciu. Acest lucru va crește semnificativ rezerva de energie a mașinilor electrice.

Cu toate acestea, cercetătorii au recunoscut că bateriile de siliciu nu au o marjă lungă de siguranță - după cîteva încărcări, capacitatea bateriei scade semnificativ.

Inventatorii au început să caute o soluție la această problemă și „au privit cu atenție lucrurile obișnuite din gospodărie - apa, uleiul și amidonul”.
Inginerii au dizolvat siliciul în ulei și amidonul în apă, apoi substanțele obținute au fost amestecate împreună. După tratamentul termic al materialului s-a obținut un compozit carbon-siliciu, cu o capacitate de patru ori mai mare decît cea a grafitului.

În același timp, bateria sa este stabilă pentru cel puțin 500 de cicluri de încărcare. Acum proprietarii de mașini electrice își pot încărca vehiculele în cinci minute.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load