Vînzările companiei Facebook au depăşit aşteptările investitorilor

Vînzările companiei Facebook au depăşit aşteptările investitorilor

Acţiunile Facebook au crescut cu peste 8% înainte de deschiderea şedinţei de tranzacţionare, pe fondul unor rezultate peste aşteptări pe primul trimestru din acest an, în ciuda investigaţiilor şi scandalurilor în care a fost implicată platforma, potrivit Bloomberg.


Vînzările pe primul trimestru au crescut cu 26%, iar numărul de utilizatori lunari a depăşit estimările anterioare de creştere.


Compania a anunţat că a pus deoparte 3 miliarde de dolari pe parcursul trimestrului pentru a pune capăt unei investigaţii desfăşurate de Comisia Federală de Comerţ (FTC).


FTC-ul investighează în prezent Facebook cu privire la potenţiale încălcări ale legislaţiei cu privire la privacy pe care compania le-a comis în 2011. Facebook a anunţat că poate primi o lovitură chiar şi de 5 miliarde de dolari în urma înţelegerii, ceea ce a determinat compania să îşi păstreze de acum 3 miliarde de dolari pentru această problemă.


Veniturile peste aşteptări demonstrează că utilizatorii şi advertiserii nu s-au speriat de scandalurile în care a fost implicată compania.


Businessul Facebook se bazează în cea mai mare parte pe cei 2,7 miliarde de utilizatori care accesează platforma lunar şi pe abilitatea de a-i lăsa pe advertiseri să targeteze utilizatorii prin diverse instrumente.


„Advertiserii continuă să rămînă pe Facebook, în ciuda valului de provocări. Lor le pasă cel mai mult de baza enormă de utilizatori şi de capacităţile de targeting pe care le oferă”, spune Debra Aho Williamson, analist în cadrul EMarketer.


Astfel, miercuri seară acţiunile Facebook au sărit la 202,2 dolari per acţiune pentru a închide şedinţa pe o scădere de 0,6%, la preţul de 182,5 dolari pe Nasdaq. Joi, înainte de deschiderea şedinţei, preţul acţiunilor a ajuns la 197,5 dolari în creştere cu 8,17% de la începutul şedinţei.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load