COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Valul de căldură din Siberia a alarmat oamenii de știință

Valul de căldură din Siberia a alarmat oamenii de știință

În Siberia a fost înregistrată o creștere importantă a temperaturii. Potrivit oamenilor de știință, aceasta este o altă consecință a încălzirii globale, care poate afecta nu numai Rusia, ci și Statele Unite ale Americii și Europa.


Sîmbătă, 20 iunie, în orașul rus Verhoiansk a fost atins un record de căldură - +38 de grade Celsius. Acest lucru a pus pe gînduri oamenii de știință: de ce temperatura s-a ridicat atît de mult în partea relativ rece a globului.


Vremea caldă, în special în combinație cu incendiile forestiere, duce la dezghețarea rapidă a permafrostului, care, la rîndul său, agravează procesul de încălzire globală. Una dintre aceste consecințe, căldura mare în Verhoiansk.Metanul, care iese din locurile de dezghețare a permafrostului, intră în atmosferă și circulă pe tot globul. Metanul, care iese din Arctica, nu rămîne în Arctica: el are consecințe globale, spun experții. Ceea ce se întîmplă în Rusia poate afecta situația din Statele Unite și Europa.


Potrivit meteorologilor de la Serviciul hodrometeorologic rus, în Siberia, temperatura a crescut atît de mult din cauza presiunii ridicate, cer senin fără nori, precum și strălucirii îndelungate a soarelui.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load