TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Util pentru moldoveni! Cum afli dacă cineva te spionează prin intermediul telefonului

Util pentru moldoveni! Cum afli dacă cineva te spionează prin intermediul telefonului

Siguranța trebuie să fie întotdeauna prioritatea noastră. Cu ajutorul doar a cîtorva coduri scurte, puteți afla foarte multe despre setările telefonului, dacă mesajele și informațiile dvs. sînt protejate sau dacă sînteți urmăriți.

BrightSide.mea adunat unele dintre codurile cele mai utile și mai importante pentru smartphone-uri într-un singur articol, împreună cu cîteva instrucțiuni pentru cei care sînt îngrijorați dacă sînt spionați sau urmăriți.


*#21#

Cu acest cod, puteți afla dacă apelurile, mesajele și alte date sînt redirecționate. Statutul diferitelor tipuri de redirecționări care au loc împreună cu numărul și informația care este transferată, va fi afișat pe ecranul telefonului. Această funcție este cel mai adesea creată fie de parteneri geloși sau de părinții care încearcă să-si protejeze copiii de spam ori criminali.

*#62#

Formați acest cod, dacă doriți să aflați, în cazul în care apelurile, mesajele și datele sînt redirecționate și va pare că nimeni nu va poate contacta. Șansele sînt, în acest caz, ca apelurile vocale să fie redirecționate către unul dintre numerele de telefon ale operatorului mobil.

##002#

Acesta este un cod universal pentru oprirea tuturor formelor de redirecționare din telefon. Este o idee bună să utilizați acest cod înainte de a trebui să utilizați roamingul. În acest caz, banii nu vor mai fi luați din contul dvs. pentru apelurile care sînt redirecționate în mod implicit către mesageria vocală.

*#06#

Cu ajutorul acestui cod, puteți afla IMEI (International Mobile Equipment Identifier). Dacă știți acest număr, vă puteți găsi telefonul dacă cineva vi l-a furat. Cînd este pornit, locația sa este transmisa automat la operatorul de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă SIM diferită.

Dacă cineva vă cunoaște numărul IMEI, va poate afla modelul și caracteristicile tehnice ale telefonului. făcîndu-vă astfel vulnerabil pentru toate felurile de spionaj sau atac cibernetic.

Exista și Coduri speciale care vă permit să aflați dacă există cineva care urmărește locația dvs. și, de asemenea, pentru a determina dacă sînteți urmărit.

Pentru aceasta aveți nevoie de utilitarul NetMonitor și tastați unul din următoarele coduri:

pentru iPhone: * # 12345 # 3001 *

pentru Android: * # * # 4636 # * # * sau * # * # 197328640 # * # *

Pasul 1. Mergeți la secțiunea numită UMTS mediu mobil, apoi UMTS RR info, și scrie toate numerele de sub ID – ul celulei. Aceste numere sînt stațiile de bază situate în apropiere. Telefonul se va conecta în mod implicit la acea stație care emite cel mai bun semnal.

Pasul 2. Du-te înapoi la meniul principal și fa clic pe fila Informații MM, apoi pe servire PLMN. Notați numerele de sub Local Area Code (LAC).

Pasul 3. Cu ajutorul acestor două numere și un site obișnuit (a patra filă din stînga), puteți determina locația pe hartă a stației de bază la care telefonul este conectat.

Stațiile care creează suspiciune sînt în general stațiile mobile – acest lucru ar putea fi un camion sau un autobuz mic, cu o antenă mare deasupra. Aceste tipuri de vehicule sînt folosite la concerte și/sau în locuri în care e o acoperire slabă la internet. Dacă există una dintre ele din apropiere, aparent fără nici un motiv logic, și telefonul dvs. e conectat la ea, atunci e posibil să fiți urmărit-spionat.

Utilizați software Anti-Virus

Dacă utilizați Android, trebuie să verificați periodic telefonul de viruși. PlaceRaider este unul dintre cei mai periculoși viruși, care va pot infecta aparatul. Dezvoltat de către experții americani, a fost menit să arate cît de vulnerabile sînt dispozitivele noastre. Odată ce ajunge într-un telefon, acest troian ia o serie de fotografii ale zonei înconjurătoare, creează un model 3D al clădirii în care vă aflați, și apoi profită de orice conexiune la Internet pentru a trimite datele pe care le-a adunat, adăugînd împreună cu ea toate datele de pe telefon și parolele.

Cum ne urmăresc Serviciile Secrete ale tuturor Guvernelor

Agențiile naționale de securitate din aproape toate țările cooperează acum cu operatorii de telefonie mobilă, care oferă de multe ori acces la informații cu privire la oricare dintre clienții lor cu condiția ca acestea să aibă un mandat de la tribunal. Ca un minim, acestea furnizează datele din ultimele trei luni.

Dacă telefonul a fost exploatat de către o agenție de securitate, șansele sînt ca tu nici măcar nu vei observa. În cazul în care un telefon face zgomote ciudate în timpul unei conversații, își pierde puterea bateriei rapid, se supraîncălzește, sau în mod neașteptat repornește, acestea nu sînt indicii că trebuie să-l duci la reparat ci mai degrabă un semn indicator ca ești ascultat.

Cum vă puteți proteja de infractori și acțiuni de urmărire-spionaj

Utilizați aplicații de mesagerie, care sînt complet închise pentru cei din exterior, cum ar fi Telegram, Chare, Wickr, or Signal.

Determinați ce informații le puteți face accesibile tuturor. În cazul în care toată lumea poate avea posibilitatea de a va afla numărul de telefon sau au acces la informații despre familie, cei dragi, sau stilul tău de viață? Fiți foarte atenți atunci cînd postați fotografii ale copiilor.

Nu instalați programe necunoscute pe telefon, și urmăriți îndeaproape aplicațiile pe care le-ați instalat. Folosiți cît mai multe coduri de securitate ori de cîte ori puteți. Nu faceți clic pe link-uri nesigure, și nu conectați telefonul la puncte de încărcare, hot-spoturi suspecte „gratuite“ .

Numai operatorul dvs. de telefon mobil ar trebui să ofere vreodată servicii de urmărire, și acestea ar trebui să fie pornite numai cu acordul dumneavoastră explicit. Site-urile și aplicațiile care va oferă facilitatea de a afla locația altor persoane sînt aproape sigur ca acționează cu intenții criminale.

Iată și o listă cu coduri utile DOAR pentru utilizatorii de telefoane cu android:

CODES FUNCTIONS

*#06# - To check IMEI of your device, enter this code.

*#0*# - To enter service menu on the very new Android phones.

*#0228# - To check battery status.

*#9090# / *#1111# - To make device in Service mode.

*#*#4636#*#* - To get information about battery, usage statistics and device.

*#*#34971539#*#* - To get all information about camera.

*#12580*369# - To get software and hardware info.

*#228# - For ADC Reading.

#7353# - To hide test menu 2/Self Test Mode.

##7764726 - To hide service menu for Motorola Droid.

*#*#273283*255*663282*#*#* - For backup of our all media files.

*#*#232338#*#* - It display the Wi-Fi mac address.

*#7465625# - To view status of lock-phone.

*#*#3264#*#* - To show RAM version.

*#*#44336#*#* - To display build time and change list number.

*#*#232337#*# - To see or display device’s Bluetooth address.

*#*#197328640#*#* - It enables test mode for service.

*#*#8351#*#* - To enable voice dial mode.

*#*#8350#*#* - To disable the voice dial mode.

*#*#0842#*#* - To test Back-light/vibration.

*#*#2664#*#* - To test the touch-screen.

*#*#0289#*#* - For Audio test.

*#*#0*#*#* - For LCD display test.

*#*#232331#*#* - To test Bluetooth of any Android device.

*#*#0283#*#* - To perform a packet loop-back test.

*#*#1575#*#* - For advanced GPS test.

*#*#1472365#*#* - To Perform a quick GPS test.

*#*#0588#*#* - To perform a proximity sensor test.

*#*#7262626#*#* - To perform field test.

*#*#232339#*#* - Testing Wireless LAN.

*#9090# - To Diagnose configuration of device.

*#872564# - To control U-S-B logging.

*#9900# - System dump mode.

*#*#7780#*#* - Reset to factory state.

*2767*3855# - To format Android device.

*#*#4986*2650468#*#* - To get pda, phone, H/W and RF Call Date.

*#*#1234#*#* - To know about pda and firmware version.

*#*#1111#*#* - For FTA Software version.

*#*#2222#*#* - For FTA Hardware version.

*#*#7594#*#* - To change power button behaviour once code enabled.

*#*#8255#*#* - To launch Google Talk service monitor.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load