TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Urșii polari slăbesc din cauza topirii gheții marine în Arctica

Urșii polari slăbesc din cauza topirii gheții marine în Arctica

Urșii polari slăbesc din cauza topirii gheții marine în Arctica. La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Centrul științific Polar, al căror studio al mamiferelor din Golful Baffin, a fost publicat în revista Ecological Applications.

Migrația urșilor polari este, de obicei, strîns legată de apariția și retragerea gheții marine. La începutul toamnei, cînd stratul de gheață este minim, mamiferele se deplasează pe insula Buffin și rămîn pe uscat pînă la începutul iernii, cînd pot din nou să iasă pe gheața de mare în căutarea hranei.


Atunci cînd Golful Buffin este acoperit cu gheață, urșii folosesc suprafață tare în calitate de platformă pentru a vîna foci, pentru a călători și chiar pentru a crea un bîrlog de zăpadă pentru puii lor.

Cercetătorii au colectat date de pe sateliți din perioada 1990 - 2019 și au ajuns la concluzia că urșii polari au petrecut pe uscat în medie cu 30 de zile mai mult comparativ cu anii 1990. Media din anii 1990 a fost de 60 de zile, comparativ cu 90 de zile petrecute pe uscat în anii 2000.

Aceste schimbări se datorează faptului că, din cauza schimbărilor climatice globale, gheața de mare din Golful Buffin se topește mai devreme și se formează mai tîrziu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load