COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Urșii koala beau apă de pe trunchiurile copacilor

Urșii koala beau apă de pe trunchiurile copacilor

Urșii koala beau lingînd apa care curge pe trunchiurile copacilor. La această concluzie au ajuns oamenii de știință de la Universitatea din Sydney, care au reușit pentru prima dată să observe acest proces în habitatul natural al animalelor.


În fiecare zi, urșii koala sălbatici mănîncă aproximativ 510 de grame de frunze proaspete de eucalipt și se credea că apa din frunzele pe care le mănîncă le oferă aproximativ trei sferturi din apa de care au nevoie atît în timpul verii, cît și în timpul iernii.


Cu toate acestea, în ultimii ani, Australia a înregistrat cea mai lungă perioadă de secetă din istorie, care este însoțită de temperaturi ridicate și, prin urmare, de reducerea conținutului de umiditate în frunzele de eucalipt. Koala au fost puternic influențați de aceste modificări - oamenii de știință înregistrează o creștere a cazurilor de deces în rîndul acestor animale drept rezultat al șocurilor termice.


Într-un nou studiu, oamenii de știință au încercat să determine modul în care urșii koala își restabilesc deficitul de apă de care au nevoie în perioada aridă. Pentru a face acest lucru, ei au comparat observațiile comportamentului urșilor koala în sălbăticie.


"O lungă perioadă de timp, noi am crezut că koala nu au nevoie să bea prea mult pentru pentru că primesc apa necesară pentru a supraviețui din frunzele pe care le mănîncă. Dar acum am văzut că ei ling apa de pe trunchiurile copacilor. Acest lucru schimbă foarte mult înțelegerea modului în care urșii koala obțin apă în sălbăticie. E foarte interesant”, a declarat Valentina Mella, autorul principal al studiului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load