COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UNESCO a permis accesul la Biblioteca Digitală Mondială

UNESCO a permis accesul la Biblioteca Digitală Mondială

Trăim vremuri provocatoare pentru trup, minte și suet, iar unul dintre beneciile acestor timpuri de izolare individuală ar putea , paradoxal, conștientizarea faptului că sîntem de fapt, împreună și fără scăpare, în aceeași barcă.

Sunt momente în care primim în dar TIMP – cu noi înșine, cu cei dragi – și putem învăța să-l folosim creativ și util, aînd lucruri noi, descoperind mai mult despre lume și viață.

Inițiativa UNESCO de a permite accesul la Biblioteca Digitală Mondială (WDL – World Digital Library) este un prilej de care ne putem bucura împreună, părinți și copii, în care putem avea acces la cărți, manuscrise, hărți, jurnale, printuri și fotograi, înregistrări sonore și lme din toate timpurile, veritabile relicve culturale aate în toate bibliotecile de pe planetă.


Toate instrumentele de navigare, informațiile bibliograce (cunoscute și sub denumirea de metadate) și descrierile conținutului sînt furnizate în șapte limbi: arabă, chineză, engleză, franceză, portugheză, rusă și spaniolă. Metadatele și descrierile pot ascultate pe o opțiune de conversie text-voce care este disponibilă pentru ecare element, în toate cele șapte limbi de interfață.

WDL este o colaborare internațională, condusă de Biblioteca Congresului Statelor Unite ale Americii, cu sprijinul UNESCO.

Partenerii WDL sînt numeroase biblioteci din întreaga lume, dar și arhive, muzee sau instituții deținînd colecții cu conținut cultural.

Să descoperim, așadar, comori culturale și neprețuite documente istorice în Biblioteca digitală mondială, accesibilă pe site-ul wdl.org/en.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load