COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un supercomputer a găsit 77 de compuși care ar putea opri răspîndirea COVID-19

Un supercomputer a găsit 77 de compuși care ar putea opri răspîndirea COVID-19

Cel mai rapid supercomputer din lume a identificat o serie de substanţe chimice care ar putea opri coronavirusul să infecteze celulele din organism, un pas crucial spre găsirea unui vaccin, scrie CNN.

Summit, cel mai puternic sistem informatic nedistribuit din lume, a primit sarcina de a găsi compuşi care ar putea împiedica răspîndirea virusului.

Cercetătorii de la Departamentul de Energie din SUA au efectuat mii de simulări pe computer pentru a analiza ce compuşi medicamentoşi ar putea opri efectiv virusul de la infectarea celulelor gazdă, potrivit unui comunicat de presă.


În timpul analizei, supercomputerul a evaluat dacă diferiţi compuşi ar fi eficienţi acţionînd asupra „vîrfurilor” pe un model al organismului Covid-19, prevenind astfel ataşarea virusului la celulele gazdă şi rezultînd 77 de potriviri.

Cu toate acestea, călătoria către producerea unui vaccin eficient este departe de a se termina.

„Rezultatele noastre nu înseamnă că am găsit un vaccin sau tratament pentru coronavirus”, a declarat Jeremy Smith, director al Laboratorului Naţional pentru biofizică moleculară Oak Ridge din cadrul Universităţii din Tennessee.

„Cu toate acestea, sîntem foarte optimişti că descoperirile noastre de calcul vor ajuta studiile viitoare şi vor oferi un cadru pe care cercetătorii îl vor folosi pentru a investiga în continuare aceşti compuşi.”

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load