COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un rechin-adolescent gigant din epoca dinozaurilor a fost identificat după rămășițele vertebrelor

Un rechin-adolescent gigant din epoca dinozaurilor a fost identificat după rămășițele vertebrelor

Oamenii de știință de la Universitatea din Viena au studiat părțile unei coloane vertebrale găsite în nordul Spaniei în 1996. S-a dovedit că ea aparține unui grup dispărut de rechini Ptychodontidae.

Datorită analizei dinților, oamenii de știință au reușit să stabilească că rechinul aparținea grupului ptychodontidae dispărut, dar vîrsta și dimensiunea creaturii nu au putut fi determinate atunci.

Spre deosebire de dinți, vertebrele rechinilor poartă informații biologice, cum ar fi dimensiunea corpului, înălțimea și vîrsta. Ea rămîne sub formă de inele anuale în interiorul vertebrei, la fel ca în trunchiul copacilor. Metodele statistice și comparațiile cu speciile existente au permis oamenilor de știință să descifreze aceste date.

S-a dovedit că rechinul avea aproximativ 30 de ani, ceea ce este foarte puțin pentru astfel de animale, iar lungimea sa depășea 7 m — ceea ce, dimpotrivă, este foarte mult pentru rechinii de această specie. În același timp, încă nu este clar din ce cauză a murit acest animal, spun oamenii de știință.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load