COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un joc video va fi folosit în tratamentul copiilor hiperactivi în SUA

Un joc video va fi folosit în tratamentul copiilor hiperactivi în SUA

O premieră în Statele Unite. Autoritatea americană (FDA) pentru medicamente a autorizat medicii să prescrie un joc video pentru copiii cu tulburări de deficit de atenție. Este vorba despre Endeavour Rx. Micii pacienți, cu vîrste cuprinse între 8 și 12 ani, au probleme de concentrare și pot fi, de asemenea, impulsivi și uneori hiperactivi.

După ani de teste clinice, s-a constatat că mecanismele acestui joc permit să amelioreze problemele de concentrare ale copiilor, informează smartradio.ro.

Prin urmare, medicii pot prescrie copiilor să joace acest joc timp de douăzeci și cinci de minute pe zi, timp de o lună. Se pare că această metodă îmbunătățește considerabil starea pacienților.


EndeavourRX este un joc dezvoltat pe iOS de Akili Interactive. Nu este un joc clasic, ci un proiect care a avut vocație medicală de la început. Proiectat în colaborare cu medici specialiști, jocul a fost conceput pentru a trata tulburările de deficit de atenție. Un studiu a fost realizat timp de șapte ani pe 600 de pacienți și se dovedește că o treime dintre ei nu au mai avut simptome la sfîrșitul testelor. Studiul a fost publicat în revista medicală The Lancet.

Autorizarea medicilor să prescrie acest joc este, deci, logică, dar se face în completarea unui tratament obișnuit. Ca orice remediu, poate provoca, desigur, reacții adverse. FDA vorbește aici despre dureri de cap sau frustrare, dar nimic mai grav decît în cazul medicamentelor obișnuite.

EndeavourRX este un joc foarte simplu. La bordul unei nave, jucătorul trebuie să avanseze pe un circuit în linie dreaptă și să evite capcanele în timp ce colectează bonusuri. Perfect pentru a capta atenția copiilor. Jocul are, de asemenea, un sistem de progresie care le permite să deblocheze niveluri sau costume noi, pentru a nu-i plictisi.

Prin urmare, EndeavourRX intră în istoria jocurilor video prin această decizie. Ar putea fi urmat de multe alte jocuri în viitor, acest mediu dovedindu-și tot mai mult calitățile în situații similare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load