Un inventator polonez produce farfurii comestibile

Un inventator polonez produce farfurii comestibile

Inventatorul polonez și antreprenorul Jerzy Vysotsky a elaborat farfurii comestibile biodegradabile, care sînt fabricate din tărîțe de grîu.


Creatorul tacîmurilor neobișnuite spune că numai tărîțele de grîu sînt folosite pentru a face farfurii, care sînt presate la o presiune foarte ridicată și la o temperatură înaltă. Primul prototip al unei farfurii ecologice a fost creat acum 15 ani, dar astăzi Biotrem produce pînă la 15 milioane de astfel de farfurii pe an. Directorul general Biotrem recunoaște că farfuriile de tărîțe de grîu sînt mai scumpe decît omologii lor din plastic. La început, compania s-a concentrat pe reprezentanții mişcării de protecție a mediului, precum și pe restaurante și hoteluri care doreau să ofere clienților săi ceva original. După decizia Uniunii Europene de interzicere a plasticului, mulți vor fi nevoiţi să manifeste interes pentru produsele biodegradabile.


Antreprenorii cred că perspectiva creșterii producției va duce la scăderea prețurilor pentru tacîmurile ecologice. De asemenea, experții vor folosi aceeași tehnologie pentru fabricarea farfuriilor de porumb, orz, ovăz și chiar alge. Biotrem speră să-și extindă gama de produse și să producă cutii alimentare comestibile, făcîndu-le mai rezistente la efectele lichizilor și căldurii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load