COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un crocodil din perioada Jurasic a fost identificat după 250 de ani

Un crocodil din perioada Jurasic a fost identificat după 250 de ani

Un crocodil preistoric, care a trăit pe planetă acum 180 de milioane de ani, a fost identificat la aproape 250 de ani de la descoperirea rămășițelor sale în Germania.


Craniul prădătorului a fost găsit în Bavaria în anii 1770, însă abia acum echipa, care a inclus oameni de știință de la Universitatea din Edinburgh, a descoperit că acesta este reprezentantul unei specii dispărute de Mystriosaurus laurillardi.


El avea bot lung și dinții ascuțiți, cu ajutorul cărora vîna pești. În ultimii 60 de ani, se credea că animalul aparține unei specii cunoscute sub numele de Steneosaurus bollensis, care exista aproximativ în aceeași perioadă. Reptilele dispărute au trăit în apele tropicale în perioada jurasică și puteau crește pînă la 4,5 metri lungime.


Paleontologii au identificat animalul prin compararea fosilelor găsite în Marea Britanie și în Germania. Potrivit cercetătorilor, locația fosilelor demonstrează că această specie ar putea înota cu ușurință între insule, precum crocodilii marini moderni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load