COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Un astronaut ne-a sfatuit cum să ne comportăm în perioada autoizolării și carantinei

Un astronaut ne-a sfatuit cum să ne comportăm în perioada autoizolării și carantinei

Pilotul cosmonaut Andrei Borisenko, care a petrecut 337 de zile pe Stația Spațială Internațională, a spus cum să ne comportăm în timpul izolării.


El a sfătuit, în primul rînd,"să nu ne încărcăm emoțional". În opinia lui Borisenko, în condițiile regimului de acasă sînt multe plusuri. "Nu pierdeți timp pe drumul de la domiciliu pînă la locul de muncă, adică puteți dormi mai mult. Munca în sine poate fi efectuată de pe canapeaua preferată, într-o atmosferă confortabilă", citează cuvintele cosmonautului "Взгляд".


Borisenko menționează că pentru a lucra de la domiciliu trebuie să ai un nivel înalt de auto-organizare și voință. El ne îndeamnă să percepem situația ca un fel de formare psihologică care duce la auto-îmbunătățire.Pentru a evita exploziile emoționale, astronautul ne sfătuiește să avem mereu o ocupație. "ISS este un loc unde astronauții trăiesc și lucrează, iar distanța de la pat la zona de lucru este de doi metri. Deși echipajul este în principiu izolat pe tot parcursul zborului, astronauții nu au nici o problemă cu ce să se ocupe, deoarece ei au întotdeauna de lucru acolo. Din cauza faptului că echipajul este mereu ocupat la bord, de regulă nu există probleme psihologice din cauza izolării", a spus Borisenko.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load