COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un asteroid uriaș va trece pe lîngă Pămînt luna viitoare

Un asteroid uriaș va trece pe lîngă Pămînt luna viitoare

Un asteroid cu un diametru cuprins între 2 și 3,5 kilometri va trece pe lîngă Pămînt, pe 29 aprilie, însă nu va lovi planeta noastră, anunță NASA. Dacă s-ar întîmpla acest lucru, dimensiunea sa uriașă ar produce efecte globale.

Asteroidul a fost calificat drept posibil periculos pentru că va trece prin apropierea orbitei Pămîntului, dar nu este pe lista NASA de potențiale pericole viitoare. Acele obiecte sînt adunate și monitorizate de NASA prin sistemul Sentry - "un sistem automatizat de monitorizare a coliziunilor care scanează baza de date cu asteroizi pentru a detecta potențialele coliziuni cu Pămîntul care s-ar putea produce în următorii 100 de ani".

52768 este cel mai mare asteroid care va trece pe lîngă Pămînt în următoarele luni, dar nu cel mai mare care a trecut pe lîngă planeta noastră. Acesta este asteroidul 3122 Florence, care a trecut pe lîngă planeta noastră pe 1 septembrie 2017. Florence va mai trece odată pe lîngă Pămînt pe 2 septembrie 2057, iar diametrul acestui asteroid poate atinge 7 kilometri, transmite Noi.md cu referire la digi24.ro.


Asteroidul este denumit 52768 și a fost descoperit în 1998. El va trece la aproape 6,5 milione de kilometri de Pămînt, cu o viteză de 32.000 de kilometri pe oră.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load